previsions 13/10/2021

La méteo: temps més variable i insegur en l'inici del cap de setmana

Demà la temperatura serà més baixa i els migdies vinents seran molt de tardor

2 min

BarcelonaAvui encara s'han superat els 25 graus en algunes comarques, tot i que gairebé arreu aquesta tarda el termòmetre marcava entre un i dos graus menys que ahir. Les temperatures més altes d'avui s'han donat a les Terres de l'Ebre, destaquen els 26,3 °C de Tortosa i d'Aldover o els 25,1 de Vinebre. A Valls s'ha arribat a 24,2 graus, a Igualada i a Arenys de Mar a 24,1. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha reculat 1,5 graus respecte ahir.

La tramuntana ha bufat amb ganes a l'Empordà i a Menorca, algunes de les ratxes més fortes han sigut els 68 km/h de Figueres, els 64 de Palamós o els 63 de Roses, també els 67 de l'Aeroport de Maó. A les Balears s'han arribat a escapar alguns ruixats puntuals que han deixat gairebé 3 l/m² Llucmajor i a Petra, i poc menys de 2 a Palma i a la Serra d'Alfàbia.

Demà farà una mica més de fred, tant a primera hora com sobretot al migdia. La temperatura màxima s'enfilarà notablement a les cotes altes del Pirineu, però en general serà més baixa. La segona part de la setmana no hi haurà canvis bruscos de temperatura, però l'ambient al migdia no serà tant d'estiuet com el dels últims dos dies. Dissabte i diumenge la temperatura diürna baixarà encara una mica més que avui o demà. De nit seguirà fent un fred una mica més notori del que caldria esperar per a l'època, però és possible que de cara al cap de setmana l'augment dels núvols faci que les nits siguin una mica més suaus.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà.

Pel que fa a l'estat del cel, cal destacar que demà el sol seguirà predominant, encara que a primera hora pugui haver-hi núvols baixos a la costa. Divendres serà un dia més enterbolit o fins i tot tapat en alguns moments, però les possibilitats de pluja en general són baixes. Cal tenir en compte que entre divendres a la tarda i dissabte al matí es podrien arribar a escapar ruixats puntuals a la costa, sobretot entre Barcelona i Tarragona, però serien pluges disperses i en general poc abundants. No hi ha indicis que el temps del cap de setmana pugui ser gaire complicat.

A llarg termini s'entreveu una entrada d'aire més càlid que allunyarà el fred de cara a l'inici de la setmana que ve. Entre dilluns i dimarts sembla probable una pujada clara de la temperatura, sobretot pel que fa als valors nocturns. Això no vol dir que s'hagi d'arribar a la castanyada un altre cop amb temperatures altes per a l'època; és incert si després d'aquest pic de temperatura hi haurà una nova entrada d'aire fred o no.

Probabilitat en tant per cent que divendres arribi a ploure en algun moment del dia.
stats