previsions 22/03/2021

La méteo: la primavera guanyarà protagonisme durant el tram final del març

La tramuntana minvarà clarament a partir d'aquest vespre

2 min

BarcelonaAquest migdia la temperatura s'ha disparat bastant més que ahir. L'ambient primaveral va imposant-se, avui amb màximes que han arribat fins als 22 graus a Tarragona i fins als 21 a Anglès i a Cunit. També destaquen els 20 graus de Tortosa i els 19 de Girona i de Lleida. El vent terral ha afavorit que el termòmetre es disparés a la costa. Demà el vent minvarà clarament i a la tarda ja haurà desaparegut. Avui els cops de vent més forts s'han produït de matinada, la tramuntana ha arribat a 125 km/h a Portbou, a 90 a Das i Espolla, i a 80 a Mont-roig del Camp. Demà la temperatura recularà una mica a la costa i al prelitoral, també farà més fred a primera en moltes valls del Pirineu i zones enclotades interiors, però a mesura que avanci la setmana la sensació de primavera s'anirà consolidant.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de demà.

Sortim del cap de setmana amb les nits més fredes des de mitjans de gener. Dissabte la mitjana de les temperatures mínimes a Catalunya va baixar fins a -0,6 graus, segons un càlcul fet per l'ARA a partir de més de vuitanta estacions del Meteocat. Diumenge aquest valor encara va baixar unes centèsimes més. Són les nits més fredes des del 16 de gener. És curiós com el gràfic de les últimes setmanes mostra com des de finals de febrer fins ara les nits han sigut cada cop més fredes. En lloc d'anar endavant hem anat enrere, a causa sobretot de les altes temperatures que hi va haver al febrer.

Durant la segona part de la setmana hi haurà alguns canvis. El pas de diferents sistemes frontals farà que a partir de dijous hi hagi més estones de cel mig ennuvolat, però només arribaran a caure alguns ruixats al Pirineu. Divendres i dissabte seran segurament els dies en què descarregaran més ruixats de tarda a la serralada.

Aquest canvi de temps farà tornar a baixar una mica la temperatura al Pirineu, però ja no hi haurà més girs cap a l'hivern. De fet l'escenari més probable a hores d'ara és que la Setmana Santa comenci amb temperatures per sobre del que tocaria. Els últims dies de març estaran probablement marcats per temperatures més habituals a finals d'abril.

stats