La méteo
previsions 30/08/2022

La méteo: Últim dia de platja d'aquest mes d'agost

Demà els xàfecs de tarda tornaran a guanyar protagonisme i la segona meitat de la setmana serà menys calorosa

2 min

BarcelonaEls xàfecs d'aquest dilluns van regar algunes de les comarques on el dèficit pluviomètric dels últims mesos és més important. Al matí es van registrar 7 l/m² a Horta de Sant Joan o 6 a Alcarràs i les tempestes d'última hora de la tarda van deixar 25 litres a Gimenells, 18 a Raimat i entre 5 i 10 en força indrets del pla de Lleida, de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona. Avui, en canvi, els xàfecs seran molt més puntuals i es concentraran a l'àmbit pirinenc i al voltant del Collsacabra.

Diferència de temperatura màxima prevista entre ahir i avui.

Un dimarts amb poca pluja i amb moltes hores de cel clar: al matí només circularan algunes tímides bandes de núvols prims i a la tarda les nuvolades només creixeran amb ganes en punts de muntanya del terç nord del país. Les temperatures seran semblants a les d'ahir i, per tant, continuarem patint més calor de la que tocaria a finals d'agost. De fet, les màximes fins i tot podran repuntar lleugerament a la meitat sud de Catalunya i enfilar-se per sobre dels 35 °C cap al Priorat, la Ribera d'Ebre, el Segrià o les Garrigues.

Dimecres el temps serà més insegur i variable. A Ponent i al sud ràpidament s'obriran clarianes, però a la resta del país el matí ja tindrà més núvols que clarianes. A partir del migdia el sol guanyarà terreny a la costa i al Prelitoral central, però les nuvolades ràpidament taparan el cel a les comarques del nord i la tarda serà de paraigua al Pirineu, a la Catalunya Central i a la demarcació de Girona. Els xàfecs i les tempestes localment descarregaran amb intensitat, acumulant 15 o 20 l/m² en poca estona, i podran anar acompanyats de calamarsa o pedra i de fortes ventades.

Durant la segona meitat de la setmana no ens acabarem de treure la inestabilitat de sobre. Els ruixats de tarda sembla que es concentraran bàsicament a la meitat nord del país, però divendres i dissabte també es podrien escapar gotellades cap als Ports, les muntanyes de Prades i el Montsant. En tot cas, tot apunta que haurem d'esperar diumenge per tenir una jornada sense pluja enlloc. Les temperatures es normalitzaran i entre dijous i dilluns que ve respirarem una mica més bé al conjunt del país.

L'inici de la setmana que ve serà força tranquil, amb molt més sol que no pas núvols i amb ruixats de tarda de caràcter aïllat i que no s'escaparan de l'àmbit pirinenc. Dilluns al migdia no superarem els 31 o 32 ºC enlloc, però les últimes actualitzacions dels mapes del temps ens fan pensar que les temperatures es tornaran a enfilar a partir de dimarts i que arribarem al cap de setmana de la Diada amb una ambient més d'agost que de setembre.

stats