La méteo
previsions 29/08/2022

La méteo: Últims dies d'agost amb xàfecs de tarda i calor de ple estiu

Subtítol: Aquesta tarda plourà amb ganes al Pirineu, al Prepirineu i al voltant dels Ports

2 min

BarcelonaHem encetat el dilluns amb un bon sol al conjunt del país. Aviat, però, començaran a arribar bandes de núvols prims per Ponent i pel sud i al migdia el cel ja estarà mig enterbolit a la majoria de comarques. A la tarda es repetiran les tempestes i els xàfecs sobtats, avui creiem que restringits al Pirineu, al Prepirineu i al voltant dels Ports. Seran precipitacions intenses, que localment acumularan 25 o 30 litres en poca estona i que podran anar acompanyades de calamarsa o pedra.

Un dilluns típic de finals d'agost amb més calor de la que tocaria. La matinada ha sigut lleugerament més xafogosa que l'anterior i al migdia notarem que, especialment a les comarques de la meitat nord del país, el termòmetre s'enfila dos o tres graus més que ahir. El vent de garbí, per la seva banda, es reforçarà a partir del migdia i, fins ben entrada la tarda, bufarà amb ratxes de 40 o 50 km/h en molts trams de la Costa Brava.

Ratxes màximes de vent previstes per a aquest dilluns a la tarda.

Demà dimarts el sol recuperarà protagonisme i els ruixats de tarda seran molt més esporàdics i només afectaran comarques com ara el Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà i Osona. Dimecres, en canvi, el temps tornarà a ser més insegur i a la tarda s'haurà d'obrir el paraigua en molts sectors del Pirineu, del nord de la Catalunya Central i de les comarques gironines. Les temperatures recularan lleugerament però acabarem de passar aquests últims dies del mes d'agost amb més calor de la que tocaria al conjunt del país i amb màximes que encara s'enfilaran fins als 35 °C als indrets més càlids de Catalunya.

De cara a la segona meitat de la setmana, no esperem gaires canvis. Dia sí i dia també els xàfecs de tarda regaran algun indret o altre de la meitat nord del país i, ara mateix, l'única jornada que s'intueix sense pluja seria el diumenge. La calor anirà afluixant progressivament i tot fa pensar que entre dijous i dissabte gaudirem d'unes temperatures completament normalitzades. De totes maneres, si donem un cop d'ull als mapes del temps a mitjà termini, sembla que els termòmetres es tornaran a enfilar de cara al cap de setmana vinent i que les temperatures es mantindran per sobre de la mitjana climàtica com a mínim fins al dia 10 de setembre.

stats