previsions 15/01/2021

La méteo: el fred cru s'allunya, però és incert si per gaire temps

Cap de setmana amb molt de sol, menys boires i temperatures més altes diumenge

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAvui el vent ha ventilat algunes zones on el fred continuava més engabiat, especialment en indrets de les comarques de la Depressió Central, on, entre avui i demà, el termòmetre farà un salt cap amunt respecte als últims dies. A Lleida la temperatura ha pujat fins als 11 graus, i a Cervera i a Tàrrega ha pujat fins als 7. D'entre les temperatures més altes d'avui destaquen els 16 graus de Tarragona i d'Organyà, o els 15 de Figueres, la Seu d'Urgell i l'Estartit.

El mestral bufarà durant tot el dia amb ratxes que seran fortes a les Terres de l'Ebre, als cims del Pirineu, al Rosselló i al nord de l'Empordà. Aquesta nit ja hi ha hagut cops de vent de 133 km/h a Portbou, de 108 a la Tosa d'Alp i de 93 al Perelló. Demà el vent anirà perdent força. Durant el cap de setmana no desapareixerà del tot, però sí que bufarà amb moltes menys ganes.

Cops de vent màxims previstos per aquest migdia

En general els pròxims dies no hi haurà grans canvis de masses d'aire, però sí petites pujades i baixades del termòmetre. Demà serà un dia una mica més fred, sobretot al sud de la Costa Brava i a la costa central, on al termòmetre li costarà saltar per sobre dels 10 graus. En canvi diumenge les màximes pujaran dos o tres graus en moltes comarques.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge

Aquest cap de setmana farà sol i hi haurà menys boires que els últims dies. Diumenge a estones el cel quedarà enterbolit a l'extrem nord de Catalunya, i entre el vespre i dilluns al matí tornarà a nevar feblement al vessant nord del Pirineu.

A mitjà termini no hi ha indicis de pluges o nevades extenses, però sí que entre dimecres i divendres és possible una situació de precipitacions destacables al Pirineu Occidental, amb una cota de neu que segurament rondaria entre els 1.000 i els 1.500 metres. La incertesa a partir del cap de setmana que ve és alta: s'entreveu més moviment, però tant podria ser que és dispari la temperatura com que torni el fred molt intens. Caldrà seguir-ho.

Acumulacions totals de precipitació previstes entre avui i diumenge
stats