previsions 09/02/2021

La méteo: xàfecs i ventades a l'espera de més canvis de temps a partir de divendres

Més xàfecs i ventades entre aquesta tarda i demà al matí

3 min

BarcelonaEl pas d'un front torna a deixar gotes avui en moltes comarques, tot i que en general són precipitacions minses. Fins a les 4 de la tarda destaquen els 5 l/m2 acumulats al Pont de Suert, els 3 de la Pobla de Segur i de Tremp, o els 2 de Sort. El vent també s'està fent protagonista en algunes comarques, a l'Observatori de l'Ebre hi ha hagut una ratxa de 65 km/h, a Sant Pere Pescador un cop de 59 i a Banyoles un de 56.

En general les pluges seran minses, però en sectors del Pirineu i Prepirineu occidentals hi nevarà amb ganes. La cota de neu se situarà entre els 1.100 i els 1.300 metres. En punts alts del vessant sud del Pirineu la nevada pot acumular més de 10 centímetres. A Ponent i a la Catalunya Central aquesta tarda també hi arribarà a plovisquejar, però com més a prop de la costa més testimonials seran les gotes que arribin a caure. A la costa el front provocarà sobretot vent, un garbí que a la tarda arribarà a bufar amb cops de 60 o 70 km/h al sud de la Costa Brava. El Meteocat té actiu un avís per mala mar, especialment de cara al vespre.

Acumulacions de preciptació previstes per avui.

Demà al matí passarà encara un altre sistema frontal. En aquest cas els ruixats puntuals afectaran sobretot comarques de Ponent i també àmbits com el Penedès, el Camp de Tarragona o fins i tot l'àrea metropolitana de Barcelona. Seran xàfecs de poca estona i concentrats a primera hora. Tot i el pas d'un front, demà hi haurà més sol que núvols, i el vent bufarà amb cops forts en moltes comarques centrals i del sud. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre hi haurà ratxes de fins a 80 o 90 km/h, però tot apunta que aquest episodi de vent no serà tan violent com el de fa pocs dies.

Cops de vent màxims previstos per demà a primera hora.

Durant la segona part de la setmana arribaran més pertorbacions actives. Divendres tornarà a ploure en moltes comarques, tot i que probablement tornarà a ser una tongada de xàfecs més aviat curta que en general no deixarà precipitacions abundants. És més incert el que pugui passar entre diumenge i dimarts de la setmana que ve. A l'equador del febrer sembla que entrarem en una fase de vent humit que farà que el temps sigui molt tapat i molt insegur a les comarques de l'est, però a hores d'ara el més probable és que les pluges que puguin arribar no siguin abundants. En tot cas les opcions que el dia de les eleccions sigui un dia de paraigua són força més altes a les comarques de Girona i de Barcelona que a Ponent i al sud.

La segona part de la setmana serà bastant més suau que els últims dies al Pirineu i Prepirineu, però en canvi a la costa la sensació tèrmica canviarà poc, i més aviat el fred es podria accentuar de cara al cap de setmana. Les opcions d'un episodi de fred intens durant els pròxims deu dies són baixes, però sí que és probable un tram central de l'hivern amb un ambient força normal per a l'època.

Probabilitat que diumenge arribi a ploure en algun moment del dia.
stats