PRIMÀRIES DELS SOCIALISTES

El PSIB mira el batle d'Algaida com a futur candidat al Consell de Mallorca

Els socialistes donen per fet que Francesc Miralles concorrerà a les primàries del 30 de novembre amb moltes opcions de guanyar

Les primàries que convocaran els socialistes de Mallorca per al 30 de novembre no només serviran per elegir el seu cap de cartell a l'Ajuntament de Palma, també es triarà el candidat al Consell de Mallorca. I a hores d'ara qui està més ben posicionat per acabar-ho sent és el batle d'Algaida, Francesc Miralles. Tot i que s'han apuntat altres noms, com el de la consellera insular Mercedes Garrido o el de la regidora de Lloseta Pepi González, internament es dóna per fet que serà Miralles qui acabarà representant el partit en les eleccions insulars que es faran el maig de 2015. Perquè això passi, haurà de guanyar unes primàries en les quals només estan convocats els militants.

Dins el PSIB destaquen la gestió municipal de Miralles a Algaida i el fet que ja hagi preparat el seu relleu. Miralles, si finalment és el candidat socialista al Consell, s'enfrontarà previsiblement al també batle Miquel Ensenyat, que optarà a les primàries de MÉS, i a l'actual presidenta del Consell, Maria Salom, que repetiria com a candidata del PP, tot i que encara no s'hagi fet oficial la seva candidatura.

A banda de l'elecció del candidat a Palma i al Consell, el 30 de novembre els socialistes també elegiran en primàries els candidats dels municipis de més de 20.000 habitants no només de Mallorca, sinó de totes les Illes i els de la resta de consells. En el cas del Consell d'Eivissa, el candidat amb més opcions seria el secretari general de la formació en aquesta illa, Vicent Torres. A Menorca encara no es coneix qui podria ser el candidat, perquè es preveu que el secretari general del partit a l'illa, Vicenç Tur, opti a la batlia de Maó. A Formentera, els socialistes es presentaran amb Gent per Formentera i es preveu que es mantingui la coalició.