PROCÉS INTERN

Més de 200 immigrants s'han registrat per votar a les primàries de MÉS

La gran majoria són senegalesos que s'hi haurien apuntat per donar suport a Madiop Diagne, que es presenta com a candidat a integrar la llista de Palma

Més de 200 immigrants, la gran majoria residents a Palma, s'han inscrit per poder votar aquest dissabte a les primàries de MÉS per triar els candidats i els integrants de les llistes al Parlament per Mallorca, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma. Els immigrants inscrits són sobretot d'origen senegalès, tot i que també n'hi ha alguns de marroquins. El procés convocat per MÉS està obert a la participació ciutadana i no posa cap límit per nacionalitat, només requereix que els participants estiguin empadronats a Mallorca. En total podran participar en les primàries unes 8.000 persones, de les quals gairebé 5.000 no militen ni a MÉS ni a cap dels partits integrants de la coalició (PSM-Entesa, IniciativaVerds i Esquerra).

El fet que s'hagin inscrit aquests 200 immigrants per votar a Palma pot tenir a veure, segons fonts de la coalició, amb la circumstància que un dels candidats a integrar la llista a l'Ajuntament de Palma sigui el conegut activista Madiop Diagne, president de l'Associació de Senegalesos de Mallorca. Aquest filòleg ha estat mediador intercultural i sindicalista i ha format part de la Comissió Intercultural de l'Obra Cultural Balear, i ara es presenta a les primàries com a independent tot i que a l'òrbita d'Esquerra Republicana.

Des de MÉS no es qüestiona el fet que aquestes persones s'hagin inscrit al cens per poder votar, perquè s'entén que tots els candidats han atret cap al procés ciutadans que els són propers. Però a més d'un li ve al cap la situació que es generà en les primàries del PSC a Barcelona, en què el vot massiu de pakistanesos (que en aquell cas desconeixien el procés i que votaren amb paperetes que els facilitaren a les portes del punt de votació) desvirtuaren el procés.