Socias presenta 200 avals i competirà amb Hila a les primàries del PSOE de Palma

El batle d'Algaida, Francesc Miralles, en presenta 520 per ser el cap de llista al Consell i en el seu cas no tindrà contrincant

Ramon Socias ha formalitzat aquest dilluns el lliurament de 200 avals per presentar-se com a candidat a les primàries del PSOE de Palma per triar el seu cap de llista a Cort. L'exdelegat del govern competirà així amb l'actual regidor socialista a l'Ajuntament de Palma José Hila, que divendres presentà 362 avals. Les primàries dels socialistes de Palma són tancades als militants, amb un cens d'uns 750 votants que duran a terme l'elecció interna el proper dia 30.

En l'acte de lliurament dels avals a la seu del PSIB-PSOE, Socias ha explicat que a partir d'ara la seva tasca serà "insistir a la militància que el projecte que presentam és bo per a Ciutat i convèncer-la que votin amb el cap, pensant en qui pot ser que tregui millor resultat electoral". Ha afegit que, tot i l'avantatge d'Hila en la recollida d'avals, espera aconseguir més suports amb vista a dia 30 perquè "a diferència dels avals, el vot és secret".

En aquest sentit, Ramon Socias ha avançat que el seu equip demanarà aquesta setmana que s'organitzin debats oberts a tota la ciutadania entre els dos candidats. "Com més millor perquè puguem traslladar a tothom les nostres propostes, diferències i similituds", ha dit sobre això.

Miralles, únic candidat al Consell

El batle d'Algaida, Francesc Miralles, ha presentat avui els avals per presentar-se com a candidat del PSIB-PSOE al Consell de Mallorca i ho ha fet assegurant que pensa que hi ha bones perspectives per a les properes eleccions.   Miralles, que és l'únic aspirant i així serà proclamat candidat sense fer-se primàries, ha formalitzat el lliurament de 520 avals i s'ha mostrat molt satisfet i tranquil pel suport dels companys. Segons Miralles, els contactes que ha tingut darrerament amb les agrupacions dels distints municipis de Mallorca evidencien “que la gent necessita, vol un canvi, una alternativa de govern al PP”.

El candidat socialista al Consell ha explicat que l'objectiu principal és combatre “les idees del PP, és secundari que la candidata sigui Maria Salom o qualsevol altre”. Quant als candidats d'altres formacions, com ara Miquel Ensenyat de MÉS, Miralles ha afirmat que els socialistes ja han demostrat capacitat d'entesa. Així, amb la incògnita sobre si concorreran a les eleccions altres formacions (com Podem), Miralles ha insistit en la necessitat d'elaborar programes conjunts en el cas eventual de pactes postelectorals.

Més continguts de