PROCÉS INTERN

154 ciutadans que s'hi havien inscrit no podran votar a les primàries de MÉS

El cens definitiu, després d'eliminar duplicitats i deficiències, és de 7.917 persones

154 ciutadans que s'havien inscrit per a les primàries de MÉS no podran votar aquest dissabte. El procés de revisió del cens, que s'ha tancat aquest dijous després que dia 6 acabàs el període d'inscripció, ha provocat l'eliminació de 154 persones que inicialment s'hi havien inscrit. D'aquesta manera, seran finalment 7.917 persones (inicialment eren 8.071) les que podran participar en el procés per elegir els candidats i els integrants de les llistes de MÉS al Parlament per Mallorca i al Consell de Mallorca. En les primàries per a l'Ajuntament de Palma només podran votar les 1.987 persones censades a Ciutat.

La baixa d'aquests 154 censats s'ha produït després que s'hagin eliminat duplicitats (persones que s'hi havien apuntat dues vegades o militants que, malgrat poder participar-hi directament, s'havien inscrit al cens) i s'hagi evitat la inscripció definitiva de persones que no han resolt defectes per manca de dades o dades errònies en el seu fullet d'inscripció. Una petita part d'aquestes baixes afecten estrangers. Dels aproximadament 200 senegalesos que s'hi havien inscrit, una petita part no podran votar i una altra no ho podran fer a Palma i ho hauran de fer a Llucmajor perquè estan empadronats en carrers de l'Arenal que pertanyen a aquest municipi.

Del total de 7.917 censats, 3.391 són militants i simpatitzants de MÉS, i 4.526 són ciutadans que no militen i s'han apuntat per participar a les primàries. Excepte els 1.181 censats que han optat per votar per internet aquest dissabte, la resta ho podran fer aquest mateix dia en les 43 meses electorals que es constituiran arreu de Mallorca (a Palma n'hi haurà dues al centre Flassaders, una a Son Sardina i una a Sant Jordi). L'horari de votació és de les 10 h a les 20 h i per gestionar aquest procés MÉS ha mobilitzat 215 voluntaris, que són els membres titulars i suplents de les meses.

La coportaveu de MÉS, Fina Santiago, ha fet aquest dijous una crida a la participació. "Que cadascú voti els candidats que vulgui amb l'objectiu de triar la llista més plural i més capaç de guanyar les properes eleccions i dur el canvi que Mallorca i Balears necessiten", ha defensat Santiago. Les seves paraules arriben després que s'hagi fet pública una suposada llista que s'atribueix a algú del PSM i IniciativaVerds en la qual s'indicarien els noms i la posició en què s'han de votar els integrants de la llista. Tant el PSM com IniciativaVerds han negat que estiguin donant directrius en aquest sentit.