Publicitat
Publicitat

LA PROPOSTA CULTURAL

Activitats per a tota la família

A més, danses tradicionals celtes, presentacions de llibres, més música, teatre, exposicions... Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

'Les fades de la Bella Dorment' / Teresetes

Club Pollença / 11 h

El conte 'recontat' per la companyia Disset Teatre es podrà gaudir de nou a Pollença. 'Les fades de la Bella Dorment' ens explica el famós conte però des del punt de vista de les fades, uns personatges cabdals en l'esdevenir de la protagonista d'aquest relat tradicional. L'espectacle combina la interpretació de les actrius i la interactuació amb teresetes. De franc.

 

'La fada despistada' / Cançons per a infants

Auditori de Sa Màniga (Cala Millor) / 18 h

La fada despistada i els Somiatruites ensenyaran a cantar i a ballar cançons de bressol de cada continent. Els ajudaran els amics dels somnis i en Cotonet, una tereseta especialista en badalls que juga i interactua amb els músics i els infants. Tot plegat crea un espectacle que combina música, teatre i projeccions audiovisuals destinat a un públic familiar. De franc.

 

Maria Bimbolles / Música

Trui Teatre (Palma) / 18.30 h

La popular Maria Bimbolles contarà històries ben divertides i cantarà cançons ben aferradisses en una actuació per a públic infantil i familiar que du per títol 'Ens n'anam de vacacions'. 10 euros.

 

Cap Pela / Música

Port de Portals (Calvià) / 18 h

Aquest veterà grup, especialista a cantar sense cap mena d'instrumentació, sinó tot just amb les seves veus, actua aquest dimarts en el mercat de Nadal del Port de Portals. Interpretaran nadales de tota la vida, algunes d'internacionals, cançons pertanyents a bandes sonores... Un repertori ben divers i per a tots els gusts. De franc.

 

Banda Municipal de Calvià / Música

Teatre Sa Societat (Calvià) / 19 h

La Banda Municipal de Calvià també s'apunta a les actuacions nadalenques i oferirà un concert benèfic de temàtica nadalenca i infantil. L'entrada costa 2 euros i es destinarà a Càritas.

 

Celtic legends / Música

Auditòrium de Palma / 20 h

Aquesta agrupació, que es va crear l'any 2002 a la regió muntanyenca de Connemara (Irlanda), ofereix aquest dimarts un espectacle de música i dansa irlandeses que ha viatjat per tot el món. La música s'hi toca en directe. 35 euros.

 

'Tras las barricadas de Barcelona' / Presentació llibres

Transitant Llibres (Palma) / 19 h

Axel Österberg (Vagnhärad, 1911 – Estocolm, 1968), l'autor d'aquest llibre, va ser un escriptor, periodista, traductor i agitador d'idees anarcosindicalistes. Per atzar es trobà a Barcelona el 19 de juliol de 1936 i fou testimoni excepcional de la resistència popular contra l'alçament militar. 'Tras las barricadas de Barcelona' és el fruit de la seva experiència en aquell moment històric i ara ha estat traduït per primera vegada al castellà. La presentació serà a càrrec de l'escriptor mallorquí Albert Herranz, amb la participació també del Grup d'Estudis Llibertaris els Oblidats.

 

'Collage' / Exposició

6a Obra Gràfica (carrer de la Puresa, 8. Palma) / Fins al mes de març

El taller 6a Obra Gràfica tanca l’any editorial i expositiu amb un interessant projecte en el qual participen 10 llenguatges diferents, 10 noms marcats per un discurs contundent: Ramon Canet, Maria Carbonero, Joan Cortés, Toni Font, Rafa Forteza, Pep Guerrero, Emmanyel Lafont, Fernando Pagola, Santiago Picatoste i Dolors Sampol. Amb el títol de 'Collage', el resultat esdevé un reflex de l’esperit que ha marcat la trajectòria del T6A des de sempre. 

 

'Finestres al món' / Cicle de projeccions

CaixaFòrum (plaça Weyler, 3. Palma) / Fins al 22 de març

A partir de les 10 h es podrà veure a la sala d'exposicions de la segona planta de CaixaFòrum, de manera continuada, el cicle de projeccions: 'Finestres al món (2)'. Es tracta d'un espai que vol apropar al visitant la realitat de països de l'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina a través de curtmetratges protagonitzats per persones que viuen en circumstàncies adverses i que, malgrat tot, afronten la realitat amb valentia i lluiten per tirar endavant.

 

'Dinamo' / Exposició

Museu Krekovic (Palma) / Fins al 31 de desembre

El Museu Krekovic - Fons d'art contemporani del Consell de Mallorca acull l'exposició 'Dinamo', una mostra que recull el treball d'una dotzena de joves artistes, d'entre 17 i 23 anys, que formen part de la xarxa d'arts escèniques del programa de Dinamització de Joves Dinamo, gestionada per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palma.

 

'Bon à Tirer. Obra gràfica. Artistes internacionals' / Exposició

Auditori Sa Màniga de Cala Millor / Fins al 3 de gener

L'exposició recull obres de primera qualitat de reconeguts artistes de l'Estat i internacionals, entre els quals hi ha artistes mallorquins destacats, com Joan Costa i Bernadí Roig, i també diferents artistes que s'han relacionat amb les Balears, com Dennis Oppenheim, Jesús R. Soto, Miguel Ángel Campano i Erwin Bechtold. També es podran conèixer algunes tècniques d'estampació, com les litografies, els gravats i les serigrafies.

 

'Des del Sud. Senegal, la mirada de Manu Brabo' / Exposició

Casal Solleric (Palma) / Fins al 4 de gener

El fotoperiodista de Saragossa Manu Brabo, premi Pulitzer 2013, es trasllada en aquesta ocasió al Senegal i ens en mostra la seva visió a través d'una sèrie de fotografies preses enguany mateix. Les ha localitzades a les regions pròximes a Dakar i també a Casamance, on encara es manté un conflicte entre la guerrilla i l'exèrcit des de l'any 1982. Brabo s'ha centrat en la figura de la dona i la seva habilitat per combinar les tasques domèstiques i la intervenció en aquest enfrontament. 

 

Col·lecció de joies berbers / Exposició

Fundació Cultural Coll Bardolet (Valldemossa) / Fins al 5 de gener

El poble de Valldemossa exhibeix una interessant mostra de joies pròpies de les zones rurals del Magreb que va aplegar durant molts anys l'exdiplomàtic mallorquí Jorge Dezcallar. Prop de tres-centes peces componen aquesta exposició, en què hi ha collarets, arracades, anells... elaborats amb materials diversos com el coral, l’ambre i, principalment, la plata. És oberta al públic de dilluns a dissabte de 10 h a 16 h i diumenges i festius de 10 h a 14 h i de 15 h a 18 h.

 

Fira de Nadal i dels Reis a Palma

Plaça Major, la Rambla, l’av. Roma, pl. d’Espanya i pl. de la Porta Pintada / De 10 a 21 h fins al 6 de gener

Per començar a endinsar-nos en l’ambient nadalenc, és una bona pensada fer una volta per Palma i gaudir dels llums de Nadal que hi ha repartits per tota la ciutat i de les diferents parades dels artesans de les Illes amb productes típics de l’època, tant gastronòmics com peces per al betlem o de decoració en general, per fer regals... Sense oblidar els múltiples betlems que hi ha muntats, com el de Cort mateix, enguany a càrrec de l’Associació de Betlemistes de Mallorca, i el de moltes esglésies i fins i tot algunes botigues i centres comercials.  

 

'Architectures', de Roland Fischer / Exposició

Casal Solleric, planta Noble (Palma) / Fins al 6 de gener

Aquesta mostra ha estat produïda i organitzada per l'Institut d'Estudis Baleàrics i la Fundació Palma Espai d'Art, en estreta col·laboració, i disposa d'un catàleg especialment editat per a l'ocasió. A més, suposa una esplèndida oportunitat per aproximar-se a una obra que exemplifica el maridatge perfecte entre fotografia i arquitectura.

 

'Mar' / Exposició

Baluard de Santa Llucia – es Polvorí (ronda narcís Puget Viñas, s/n. Eivissa) / Fins al 7 de gener

La pintora eivissenca Cristina Ferrer demostra l'admiració que sent per les Pitiüses, per la gent que les habita i pel paisatge. Així, naturalisme i costumisme conviuen en obres de gran format en les quals les perspectives fotogràfiques i el colorit sedueixen l'espectador. S'hi poden contemplar tradicionals llaüts en aigües cristal·lines, balls ancestrals, patis interiors amagats...

 

'Mirades obertes a la natura. Fotografia' / Exposició

CaixaFòrum (plaça Weyler, 3. Palma) / Fins a l'11 de gener

L'Institut d'Estudis Baleàrics organitza i produeix aquesta mostra, comissariada per Bartomeu Tomàs i Francisca Niell, en la qual es recullen els treballs de dotze fotògrafs de les Illes Balears (entre els quals es troben Jaume Vado, Sebastià Torrens i Joan Sastre) que hi retraten la natura de l'Arxipèlag amb una mirada molt personal.

 

'Grandes corrientes', de Bernd Koberling / Exposició

Galeria Kewenig (Palma) / Fins al 24 de gener

El pintor berlinès Bernd Koberling presenta l'exposició 'Grandes corrientes'. El punt de partida de les obres que formen aquesta mostra són els rius, els llacs, les cascades i els glacials en moviments cíclics de l'illa volcànica situada al costat del cercle polar àrtic.

 

'Els bolets de Menorca' / Exposició

Molí del Rei de Maó (camí del Castell, 53) / Fins al 31 de gener

Què són els bolets? Què mengen? Quina funció tenen a la natura? Quins bolets podem trobar a Menorca? Són algunes de les qüestions que s'expliquen en aquesta exposició.

La mostra consta d'una sèrie de panells, maquetes i jocs que serveixen per explicar la discreta però important feina que realitzen els bolets als boscos. Sense els bolets, que reciclen la matèria orgànica i fertilitzen així la terra, els boscos no podrien viure. També s'expliquen els diferents tipus de bolets presents a Menorca s'incideix sobretot en els comestibles i els tòxics.

 

'Obra recent. Amador Coll Verger' / Exposició

CCA Espai (Andratx) / Fins al 7 de febrer

Les quasi 25 obres que integren aquesta mostra reflecteixen la continuïtat dels darrers treballs d'Amador Coll, en els quals l'abstracció, els jocs cromàtics i les textures són els protagonistes. S'hi poden trobar obres de diversos formats realitzades damunt paper i tela.

 

'Presencias invisibles' / Exposició

Lluc Fluxà. Espais H. C. (Can Ribera, 4. Palma) / Fins al 13 de febrer

Nuria Román, pintora, escultora, artista per acció i emoció, exposa la seva darrera obra, 'Presencias invisibles', a la Lluc Fluxà. La inauguració tindrà lloc aquest dijous a les 19.30 hores i s'hi podrà veure fins al 13 de febrer.

 

'De Florència a Mallorca per Praga: l’arxiduc Lluís Salvador' / Exposició

Can Bordils (Palma) / Fins al 23 de febrer 

Amb motiu del centenari de la mort de l’Arxiduc, l’Arxiu Municipal de Palma disposa trenta panells que contenen textos, mapes, quadres, fotografies, manuscrits, dibuixos i cartes d’aquest il·lustre personatge que han estat digitalitzats a Praga. També exhibeix una completa bibliografia de l’Arxiduc del fons propi i d’altres institucions i de particulars per tal d’oferir un retrat acurat d’aquest emblemàtic aristòcrata enamorat de les Illes.

 

'Logbook: Natasha Hall and her crew' / Exposició

Museu Es Baluard (Palma) / Fins al 27 de febrer

Amb el títol 'Logbook: Natasha Hall and her crew', Es Baluard presenta el treball en procés desenvolupat per l’artista i geògrafa britànica Natasha Hall, que ha fet una revisió de la figura de l'arxiduc Lluís Salvador d’Àustria a la col·lecció permanent. D'aquesta manera, el museu se suma a la commemoració del centenari de la mort de l’Arxiduc, per a la qual ha programat diverses activitats culturals al voltant de la seva figura, la creació i el pensament contemporani.

 

'Sorolla: El color del mar' / Exposició

CaixaFòrum (Palma) / Fins al 8 de febrer

El mar és el tema per excel·lència de la pintura de Joaquim Sorolla. Nascut a València el 1863, la seva vida va estar estretament vinculada als paisatges de la costa valenciana, de les Illes Balears i del nord d'Espanya, que va saber captar amb extraordinari mestratge. 'Sorolla. El color del mar' indaga sobre la mirada del pintor, la seva manera particular de pintar el 'natural' i d'utilitzar el color, centrant-se en un grup d'obres dedicades al que va ser el tema favorit i més popular de la seva pintura: la mar. L'exposició està composta per més de 60 obres, la major part de les quals són llenços, i es completa amb posts i cartons, fàcilment transportables, en els quals Sorolla agafava els seus apunts del natural i que resulten imprescindibles per comprendre els seus mètodes de treball. També s'hi exhibeixen alguns objectes personals del pintor i distinta correspondència.

 

'Joan Miró: obra gràfica' / Exposició

Estació del Ferrocarril de Sóller a Palma / Fins a l’1 de març 

De dilluns a dissabte de les 10 h a les 15 h podeu anar a les antigues cotxeres de l'Estació de Ferrocarril de Sóller de Palma a contemplar aquesta mostra amb obra gràfica de Joan Miró. Les peces seleccionades ens presenten, per una banda, la simbiosi de Miró amb Mallorca; de l’altra, ens acosten un Miró líric i poeta que plasma en les seves obres el seu vessant més místic i fantàstic. S’hi exhibeixen de manera inèdita tres peces úniques: dues són exercicis amb llapis litogràfic i vernís sobre una planxa de coure i la tercera és la planxa de coure emprada en els gravats d’aiguafort per il·lustrar el poema 'El pi de Formentor' (1875), de Miquel Costa i Llobera.

 

'Carlota y abstracción' / Exposició

L21 (Sant Martí, 1. Palma) / Fins al 7 de març

L21 Palma anuncia la intervenció específica de Jonathan Millán a l'espai The Envelope. L'exposició parteix d'uns quadres que l'artista va veure al conservatori de música de Hèlsinki. Mentre els observa i els fotografa, especialment interessat en la possibilitat de poder vincular aquelles obres amb la seva vida privada, dotant-les de contingut mitjançant un títol narratiu, és seduït per la idea que una d'aquestes obres es titulàs 'Carlota conduciendo'. Comença així aquest projecte, titulat finalment 'Carlota y abstracción', en què l'artista estira el fil de l'abstracció tensant la relació entre la representació i el contingut, usant sempre Carlota (la parella de l'artista) com a 'leit motiv'. A través d'un filtre íntim i subjectu, l'artista converteix les "abstraccions" en un exercici quasi infantil.

 

'Arxiu i llegats Broner' / Exposició

Casa Broner (travessia Penya, 15, la Penya. Eivissa) i sala d’Armes del MACE (ronda Narcís Puget, s/n. Dalt Vila) / Fins al 15 de març

La casa Broner i la sala d’Armes del MACE (Museu d’Art Contemporani d’Eivissa) acullen l’exposició ‘Arxiu i llegats Broner’, una mostra que reuneix l’arxiu documental, plànols, fotografies, objectes, llibres, discs, mobles, dibuixos i pintures, llegats en el testament per Gisela Broner a tots els seus destinataris: Ajuntament d’Eivissa, Demarcació d’Eivissa i Formentera del Col·legi d’Arquitectes de Balears i Catalina Verdera.

L’exposició s’ha organitzat en dues parts: per una banda, a la Casa Broner, on podreu trobar els elements d’ús domèstic seguint la documentació gràfica que es tenia, a més de quadres, plànols, llibres i discs, fet que juntament amb els mobles proporciona a la casa un ambent d’època real; per l’altra banda, al MACE s’hi pot veure una sèrie de documents en ordre cronològic, com documents personals, les cartes d’Erwin a Gisela escrites entre 1951 i 1955, dibuixos, plànols, retalls de premsa, projectes i fotografies.

 

'(Preposición) La habitación' / Exposició

Es Baluard (Palma) / Fins al 22 de març

El projecte '(Preposición)' La habitación, de les artistes Elssie Ansareo (Mèxic DF, 1979) i Alaitz Arenzana (Bilbao, 1976), ha estat premiat amb la Beca de producció a la creació videogràfica DKV Seguros-Es Baluard, que atorguen ambdues institucions i per a la qual s'havien presentat un total de 28 projectes. El jurat ha valorat que es tracta d'un projecte de recerca que té les seves arrels en treballs similars desenvolupats per ambdues artistes de manera individual i col·lectiva, continuant amb unes vies de treball anteriors ben definides sobre salut mental i les dinàmiques amb els espais vinculats. El seu plantejament dóna veu als pacients, proposa resolució i metodologies creatives no comuns tot aportant noves mirades cap al context hospitalari, les seves praxis i tot el que implica.
El projecte '(Preposición) La habitación' subratlla els estigmes dels espais destinats a la teràpia de malalties mentals, en concret la psicosi, dins la nostra societat, com són: la por estar confinat a un d'ells, la seva representació simbòlica a la nostra cultura, apuntant a l'arrel del problema que és "estar boig".

 

Germans Rosado / Exposició

Fundació Miró (Palma) / Fins al 22 de març

Els germans Rosado, guanyadors de la Biennal Pilar Juncosa & Sotheby's 2013, exposen 'Vea usted, aquí estaba... MP&MP Rosado'. La mostra serà a la Fundació Miró fins al 22 de març del 2015. Aquesta exposició és un projecte de Manuel Pedro i Miguel Pablo, artistes bessons que exploren el signe, entès com a obstacle, marca o senyal, i l'ocupació de l'espai en la pràctica escultòrica. Aquest projecte artístic està directament vinculat als tallers de l'obra gràfica de Miró, específicament als tallers de serigrafia i de ceràmica, situats devora la possessió del segle XIII de Son Boter.     

 

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT