Publicitat
Publicitat

LA PROPOSTA CULTURAL

Melcior Comes presenta 'Hotel Indira' a Embat

A més, Cinema d'Autor a l'Augusta, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

'Hotel Indira' / Presentació
Llibreria Embat (passatge Joan XXIII, 5E. Palma) / 19 h

Melcior Comes presenta la seva darrera novel·la, 'Hotel Indira', premi Sant Joan 2014 de novel·la. És una història d’amor i aprenentatge protagonitzada per un poeta en hores baixes. Hi intervindran Melcior Comes, l’autor, i Biel Mesquida, escriptor.

 

Cinema d'Autor amb 'La herida' / Projecció
Cinema Augusta (Palma) / 20.30 h

El director, Fernando Franco, farà la presentació de la pel·lícula 'La herida' emmarcada dins el cicle Cinema d'Autor. La cinta parla d'Ana (Marian Álvarez), una dona de 28 anys que se sent útil i satisfeta amb la seva feina rutinària i ajudant els altres. Malgrat tot, fora de la seva jornada laboral Ana té problemes seriosos per relacionar-se, perquè és socialment maldestra, fins i tot agressiva, amb les persones més properes i estimades. Ella no ho sap, però pateix el que els psiquiatres anomenen trastorn límit de la personalitat.

 

Joan Maria Thomàs / Cicle de personatges il·lustres de les Illes Balears
Can Alcover-Espai de Cultura (Palma) / 20 h

Continua el cicle organitzat per Tots plegats dedicat a personatges il·lustres de les Illes Balears. En aquesta ocasió, el personatge triat serà el músic Joan Maria Thomàs, i la persona encarregada d'explicar-lo serà el pianista Joan Moll.

Tots plegats organitza un cicle d'activitats interculturals pensat per acostar catalanoparlants i no catalanoparlants a la cultura i costums de Mallorca. Durant aquest curs la iniciativa està enfocada als instituts de secundària de Mallorca i centrada en els personatges il·lustres de Mallorca que donen nom a diferents centres d'ensenyament, mallorquins de naixement o que hagin fet alguna cosa de profit per Mallorca. L'objectiu de l'activitat és fomentar el coneixement d'aquests personatges, no només entre el públic format per les parelles lingüístiques que l'any passat hi assistiren, sinó també entre els alumnes de Secundària del centre; i implicar els joves en el coneixement del personatge que dóna nom al seu centre.

 

Les sessions estan dividides en dues parts: La primera és una exposició de 10 minuts per part d'una representació d'alumnes que explicarà el què sap del personatge o el què li han explicat sobre ell. I a continuació, hi haurà una exposició de 45 minuts per part d'un ponent més o manco entès en la matèria.

 

Mercat Social de les Illes Balears / Presentació
Can Alcover-Espai de Cultura (Palma) / 14 h

Es presenta l'associació Mercat Social de les Illes Balears amb diversos actes. Les activitats començaran amb la projecció del documental 'Mercado Social. Otra economía para una vida mejor', de REAS Euskadi. Posteriorment, es farà la presentació de 'Redes del Mercado Social', a càrrec d'Antonio Hernández, de Mercado Social de Madrid. Finalment, hi haurà la taula rodona 'Com s'articula el Mercat Social a les Illes Balears? Experiències de Mallorca i Menorca'. La presentació anirà a càrrec d'Enric Pozo, president de Mercat Social de les Illes Balears, i hi participaran Jordi López, del Mercat Social de Mallorca, i Antoni Aguiló, de la cooperativa de consum San Crispín de Menorca.

 

'Presencias invisibles' / Exposició
Lluc Fluxà. Espais H. C. (Can Ribera, 4. Palma) / Fins al 13 de febrer


Nuria Román, pintora, escultora, artista per acció i emoció, exposa la seva darrera obra, 'Presencias invisibles', a la Lluc Fluxà. La inauguració tindrà lloc aquest dijous a les 19.30 hores i s'hi podrà veure fins al 13 de febrer.

 

'Els bolets de Menorca' / Exposició
Molí del Rei de Maó (camí del Castell, 53)

Què són els bolets? Què mengen? Quina funció tenen a la natura? Quins bolets podem trobar a Menorca? Són algunes de les qüestions que s'expliquen en aquesta exposició.

La mostra consta d'una sèrie de panells, maquetes i jocs que serveixen per explicar la discreta però important feina que realitzen els bolets als boscos. Sense els bolets, que reciclen la matèria orgànica i fertilitzen així la terra, els boscos no podrien viure. També s'expliquen els diferents tipus de bolets presents a Menorca s'incideix sobretot en els comestibles i els tòxics.

 

Col·lecció de joies berbers / Exposició
Fundació Cultural Coll Bardolet (Valldemossa) / Fins al 5 de gener de 2015

El poble de Valldemossa exhibeix una interessant mostra de joies pròpies de les zones rurals del Magreb que va aplegar durant molts anys l'exdiplomàtic mallorquí Jorge Dezcallar. Prop de tres-centes peces componen aquesta exposició, en què hi ha collarets, arracades, anells... elaborats amb materials diversos com el coral, l’ambre i, principalment, la plata. És oberta al públic de dilluns a dissabte de 10 h a 16 h i diumenges i festius de 10 h a 14 h i de 15 h a 18 h.

 

'De Florència a Mallorca per Praga: l’arxiduc Lluís Salvador' / Exposició

Can Bordils (Palma) / Fins al 23 de febrer de 2015

Amb motiu del centenari de la mort de l’Arxiduc, l’Arxiu Municipal de Palma disposa trenta panells que contenen textos, mapes, quadres, fotografies, manuscrits, dibuixos i cartes d’aquest il·lustre personatge que han estat digitalitzats a Praga. També exhibeix una completa bibliografia de l’Arxiduc del fons propi i d’altres institucions i de particulars per tal d’oferir un retrat acurat d’aquest emblemàtic aristòcrata enamorat de les Illes.

 

Fira de Nadal i dels Reis a Palma

Plaça Major, la Rambla, l’av. Roma, pl. d’Espanya i pl. de la Porta Pintada / De 10 a 21 h fins al 6 de gener

Per començar a endinsar-nos en l’ambient nadalenc, és una bona pensada fer una volta per Palma i gaudir dels llums de Nadal que hi ha repartits per tota la ciutat i de les diferents parades dels artesans de les Illes amb productes típics de l’època, tant gastronòmics com peces per al betlem o de decoració en general, per fer regals... Sense oblidar els múltiples betlems que hi ha muntats, com el de Cort mateix, enguany a càrrec de l’Associació de Betlemistes de Mallorca, i el de moltes esglésies i fins i tot algunes botigues i centres comercials.  

 

'Joan Miró: obra gràfica' / Exposició

Estació del Ferrocarril de Sóller a Palma / Fins a l’1 de març de 2015

De dilluns a dissabte de les 10 h a les 15 h podeu anar a les antigues cotxeres de l'Estació de Ferrocarril de Sóller de Palma a contemplar aquesta mostra amb obra gràfica de Joan Miró. Les peces seleccionades ens presenten, per una banda, la simbiosi de Miró amb Mallorca; de l’altra, ens acosten un Miró líric i poeta que plasma en les seves obres el seu vessant més místic i fantàstic. S’hi exhibeixen de manera inèdita tres peces úniques: dues són exercicis amb llapis litogràfic i vernís sobre una planxa de coure i la tercera és la planxa de coure emprada en els gravats d’aiguafort per il·lustrar el poema 'El pi de Formentor' (1875), de Miquel Costa i Llobera.

 

'Tres Horitzons' de Pep-Maür Serra / Exposició 

Comerciants de Núvols (C/ Can Danús, 3 Palma) / Fins al 5 de desembre. De dilluns a divendres d'11.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h

El col·lectiu Comerciants de Núvols ha organitzat l'exposició 'Tres horitzons' de Pep-Maür Serra. 'Tres Horitzonts' significa també el retorn de les mans, i el retorn del tacte, un retrobament de colors i pols, un reconeixement de llum... Significa el retorn de l'artista.

 

Germans Rosado / Exposició

Fundació Miró (Palma) / Fins al 22 de març de 2015

Els germans Rosado, guanyadors de la Biennal Pilar Juncosa & Sotheby's 2013, exposen 'Vea usted, aquí estaba... MP&MP Rosado'. La mostra serà a la Fundació Miró fins al 22 de març del 2015. Aquesta exposició és un projecte de Manuel Pedro i Miguel Pablo, artistes bessons que exploren el signe, entès com a obstacle, marca o senyal, i l'ocupació de l'espai en la pràctica escultòrica.  Aquest projecte artístic està directament vinculat als tallers de l'obra gràfica de Miró, específicament als tallers de serigrafia i de ceràmica, situats devora la possessió del segle XIII de Son Boter.  

 

'Bon à Tirer. Obra gràfica. Artistes internacionals' /Exposició

Auditori Sa Màniga de Cala Millor / Fins al 3 de gener

L'exposició recull obres de primera qualitat de reconeguts artistes de l'Estat i internacionals, entre els quals hi ha artistes mallorquins destacats, com Joan Costa i Bernadí Roig, i també diferents artistes que s'han relacionat amb les Balears, com Dennis Oppenheim, Jesús R. Soto, Miguel Ángel Campano i Erwin Bechtold. També es podran conèixer algunes tècniques d'estampació, com les litografies, els gravats i les serigrafies.

 

'Dinamo' / Exposició

Museu Krekovic (Palma) / Fins al 31 de desembre

El Museu Krekovic - Fons d'art contemporani del Consell de Mallorca acull l'exposició 'Dinamo', una mostra que recull el treball d'una dotzena de joves artistes, d'entre 17 i 23 anys, que formen part de la xarxa d'arts escèniques del programa de Dinamització de Joves Dinamo, gestionada per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Palma.

 

'Architectures', de Roland Fischer / Exposició

Casal Solleric, planta Noble (Palma) / Fins al 6 de gener

Aquesta mostra ha estat produïda i organitzada per l'Institut d'Estudis Baleàrics i la Fundació Palma Espai d'Art, en estreta col·laboració, i disposa d'un catàleg especialment editat per a l'ocasió. A més, suposa una esplèndida oportunitat per aproximar-se a una obra que exemplifica el maridatge perfecte entre fotografia i arquitectura.

 

'Grandes corrientes', de Bernd Koberling / Exposició

Galeria Kewenig (Palma) / Fins al 24 de gener

El pintor berlinès Bernd Koberling presenta l'exposició 'Grandes corrientes'. El punt de partida de les obres que formen aquesta mostra són els rius, els llacs, les cascades i els glacials en moviments cíclics de l'illa volcànica situada al costat del cercle polar àrtic.

 

'Sorolla: El color del mar' / Exposició

CaixaFòrum (Palma) / Fins al 8 de febrer

El mar és el tema per excel·lència de la pintura de Joaquim Sorolla. Nascut a València el 1863, la seva vida va estar estretament vinculada als paisatges de la costa valenciana, de les Illes Balears i del nord d'Espanya, que va saber captar amb extraordinari mestratge. 'Sorolla. El color del mar' indaga sobre la mirada del pintor, la seva manera particular de pintar el 'natural' i d'utilitzar el color, centrant-se en un grup d'obres dedicades al que va ser el tema favorit i més popular de la seva pintura: la mar. L'exposició està composta per més de 60 obres, la major part de les quals són llenços, i es completa amb posts i cartons, fàcilment transportables, en els quals Sorolla agafava els seus apunts del natural i que resulten imprescindibles per comprendre els seus mètodes de treball. També s'hi exhibeixen alguns objectes personals del pintor i distinta correspondència.

 

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT