Una dona fa caure una banda internacional que explotava prostitutes a Mallorca

La Policia Nacional ha pogut desarticular la banda tant a Mallorca com a la resta de l'Estat i a Alemanya i Bulgària gràcies a la denúncia d'una de les víctimes, que escapà dels seus captors

La Policia Nacional, amb suport dels cossos policials d'Alemanya i Bulgària, ha desarticulat un grup que explotava sexualment dones búlgares a Mallorca i a diferents indrets de l'Estat i d'Alemanya, gràcies a la denúncia d'una de les víctimes. Dos membres d'aquesta banda dedicada al tràfic de dones han estat detinguts a Alemanya i un altre a Bulgària i l'operació policial continua oberta.

La investigació va arrencar quan una de les víctimes va contactar a Palma amb agents de la Policia Nacional després d'eludir la vigilància a la qual estava sotmesa per part d'un grup de proxenetes. La denunciant va dir que diversos individus explotaven sexualment dones a Mallorca i la Policia Nacional va emprendre la investigació que ha permès confirmar la presència a l'illa de la banda.

Les víctimes eren captades a Bulgària i posteriorment obligades a exercir la prostitució al carrer o en clubs de cites de Madrid i localitats alemanyes, encara que a l'estiu la xarxa traslladava aquestes dones a Mallorca amb la finalitat de recaptar més doblers amb la seva explotació sexual a les zones amb major afluència de turistes.

Les víctimes d'aquesta banda són dones joves, amb escassa formació i insuficients recursos econòmics. Durant la investigació es va descobrir que, acabada la temporada turística a Mallorca, la banda traslladava les víctimes a Alemanya i a la península Ibèrica per continuar explotant-les a la via pública o en prostíbuls.

Fins ara s'ha pogut alliberar una de les dones explotades i detenir dos integrants del grup a Alemanya i un tercer a Bulgària.

El + vist

El + comentat