Part Forana 29/05/2013

La Guàrdia Civil barra el pas a una vintena de jubilats que volien fer un escarni a la farmàcia de Bauzá

La Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca ha hagut de protestar al carrer

ARA Balears / Viu Marratxí
1 min
Protesta dels jubilats davant la farmàcia de Bauzá / ENRIQUE CALVO

MarratxíLa Guàrdia Civil ha barrat el pas aquest dimecres matí a una vintena de membres de la Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca que volien fer un escarni a la farmàcia del president del Govern, José Ramón Bauzá, a Marratxí. Volien repetir l'acció que s'havia fet el 29 de setembre: entrar d'un en un al negoci del president, demanar els preus dels medicaments i passar-hi tanta estona com poguessin. Però, tal com informa ViuMarratxí.cat, els agents els ho han impedit.

Els activistes han arribat en tren poc abans de les onze i quan s'acostaven a la farmàcia ja hi han trobat un dispositiu de dues unitats de la Guàrdia Civil. El tinent se'ls ha apropat i els ha dit que no podrien protestar dins la farmàcia i que ho haurien de fer al carrer. Tot i que alguns membres de la plataforma -on hi ha la federació de jubilats, Padrines i Padrins Flauta, Jubilats per Mallorca i els jubilats de CCOO i la UGT- s'han encarat als agents, ho han respectat i s'han limitat a protestar amb un megàfon davant la farmàcia.

Durant prop d'una hora, els jubilats s'han queixat del preu dels medicaments i perquè a les apotecaries no s'hi indiquen els preus. També han protestat per les retallades en serveis socials i salut, i han criticat des de jutges fins a polítics, malgrat que el blanc principal ha estat el president Bauzá. Mentre ha durat l'acte, s'han anat passant el megàfon l'un a l'altre.

stats