CORRUPCIÓ

Front institucional dels socialistes a Palma, Calvià i Marratxí “per arribar al fons de les trames policials”

Sílvia Cano adverteix del risc que darrere la gestoria "fantasma" de Ledesma hi pugui haver explotació de dones

La secretària general del PSIB-Mallorca, Sílvia Cano, acompanyada del secretari de Marratxí, Miquel Cabot, ha anunciat la creació d'un front institucional comú entre els grups socialistes dels ajuntaments de Palma, Calvià i Marratxí per arribar “al fons” de les suposades trames de corrupció policial que en aquests moments estan sota investigació judicial.

La detenció, i posada en llibertat amb càrrecs, del ja excap de la Policia Local de Marratxí s'ha produït just dues setmanes després que fos detingut el cap de la policia de Calvià, José Antonio Navarro, que avui continua a la presó. Cano ha advertit que han passat ja dues setmanes de l'entrada de Navarro a la presó i que l'Ajuntament de Calvià no ha pres encara cap mesura per l'aclariment dels fets. Cal recordar que l'excap de la Policia Local de Palma Antoni Vera està igualment imputat.

Respecte de Marratxí, Miquel Cabot ha anunciat la presentació d'una moció a l'Ajuntament reclamant la creació d'una comissió d'investigació en la qual els socialistes volen que Ledesma mateix doni compte de les seves actuacions.

Pels socialistes, és important que quedi clara quina és la situació avui a la Policia de Marratxí i també per què, amb quines condicions i per qui fou designat Ledesma com a cap de la Policia Local. Han recordat que el president del Govern, José Ramón Bauzá, continua sent en aquests moments el president de la junta territorial del PP de Marratxí. “Volem que s'aclareixi tot i saber si Marratxí està neta d'aquesta trama de corrupció”, ha dit Cabot.

Igualment, els socialistes reclamen a l'equip de govern de Marratxí que expliqui si coneixia o no que es podia incomplir el règim d'incompatibilitats per part de Ledesma en permetre que el cap de la policia desenvolupàs, a banda de la seva funció policial, una altra feina vinculada a una gestoria i que ara està sota sospita de comissió de delictes.

En aquest sentit, la secretària general de Mallorca ha volgut cridar l'atenció sobre el tipus de gestions que, segons sembla, feia Ledesma a través de la gestoria amb locals nocturns de Magaluf, com per exemple les altes i baixes de ballarines de clubs. Cano ha destacat que s'està parlant d'extorsions, de tractes de favor a uns locals i persecució a altres, i ha apuntat que fins i tot es desperta la sospita sobre explotació sexual de dones. Així, Cano ha insistit que s'ha d'aclarir el paper “d'aquesta gestoria fantasma i l'assumpte de les ballarines, perquè darrere hi pot haver situacions complicades d'explotació sexual de dones”.

Tant Cano com Cabot han volgut fer públic el seu reconeixement al conjunt dels cossos policials i ha insistit que es tracta d'actuacions que afecten persones concretes, no el conjunt dels policies.

El PSIB té en estudi personar-se com a acusació popular en la causa que investiga les trames policials a Palma, Calvià i Marratxí.