ELECCIONS MUNICIPALS

Hila prescindeix dels regidors i fa una llista de gent jove i de partit

Situa Susanna Moll de dos i posa dirigents de totes les agrupacions de Palma

El candidat del PSIB a Palma, José Hila, serà l'únic regidor del seu grup que repetirà. Cap altre membre de l'actual corporació figura en la candidatura que ell lidera i que aquest dilluns han aprovat els socialistes de Ciutat. Tampoc no hi figura cap dels regidors que assumí responsabilitats en el govern d'Aina Calvo. Hila passa pàgina i configura un equip propi. Es presentarà amb una llista plena de gent jove, desconeguda per als ciutadans, però de partit, amb membres de la direcció de les quatre agrupacions que el componen, i altres de perfil més tècnic. Una llista en la qual destaca com a número dos Susanna Moll (Neuss-Alemanya, 1964), secretària general de l'Agrupació Socialista de Palma-Eixample i filla de l'històric dirigent socialista ja desaparegut Josep Moll.

La resta de la candidatura que lidera Hila està formada per gent jove i que no ha estat fins ara a la primera línia política. El tercer de la llista és Joan Ferrer Ripoll (Palma, 1977), secretari d'Organització de l'agrupació de Palma-Llevant i fins ara portaveu del col·lectiu Biciciutat. La quatre és l'advocada Angélica Pastor (Badajoz, 1979), dirigent de l'agrupació de Ponent i neboda de qui fou consellera d'Immigració del Govern de Jaume Matas, Encarna Pastor. El número cinc és Adrián García Campos (Palma, 1973), un dels pocs de la llista que va exercir com a alt càrrec en el govern d'Aina Calvo. García Campos fou director general d'Hisenda i gerent de l'Institut Municipal de l'Esport.

La número sis és Joana Maria Adrover (Calonge, Santanyí, 1980), una llicenciada en Dret vinculada al partit, i el número set és un altre advocat, Francisco Durcós (Palma, 1985). En el vuité lloc, Hila situa a una altra membre del partit, Elena Navarro (Madrid, 1968), professora, que durant un any va dirigir l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar de la Conselleria d'Educació. José María González (Palma, 1976) és el número nou de la llista. És secretari general de Palma-Llevant, l'agrupació en la qual Hila ocupà el mateix càrrec, i membre de la direcció dels socialistes de Palma. I la número deu és Encarna Gracia (Palma, 1964), funcionària de l'Ajuntament que va formar part de l'equip d'Aina Calvo. És també secretària de coordinació dels socialistes de Palma.

Enfora dels llocs de sortida hi apareix l'exdiputada Rosamaría Alberdi i també Josefa Donate, germana de l'exregidor finat Paco Donate. La llista la tanca el militant més antic dels socialistes de Palma, Pepe Muniesa, afiliat al partit des de l'any 1931.

L’Agrupació Socialista de Palma ha aprovat aquest dilluns la candidatura que els socialistes de Palma presentaran a l’Ajuntament de Palma en les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. El candidat José Hila l'ha definit com una llista plural, renovada i amb gent que està preparada per governar en temps de canvis. Plural perquè representa les diferents sensibilitats ciutadanes i socials de Palma. Renovada perquè cap membre de la seva candidatura ha estat abans regidor. I amb gent que, segons ell, té experiència i currículum per governar des del primer moment. Hila ha agraït "la generositat dels companys i companyes de l’actual grup municipal, que han fet una feina extraordinària al govern i a l’oposició" i ha agraït també “a les agrupacions de Palma i a Joventuts les seves propostes de noms per encetar aquest canvi”. El candidat ha destacat que es tracta d’una llista centrada en les persones per recuperar drets i construir el futur, que tindrà l’ocupació com a eix d’acció.