PSIB i MÉS critiquen que per l'"obsessió" de reduir el dèficit "s'hagin enfonsant persones i famílies"

L'oposició qüestiona el Govern per haver fracassat en el compliment de l'objectiu de dèficit i en no haver aconseguit "res" de l'Estat per a Balears

Els portaveus del PSIB-PSOE i de MÉS al Parlament, Francina Armengol i Biel Barceló, han coincidit avui a acusar el president de Balears, José Ramón Bauzá, de causar "moltíssim dolor" a la població, sobretot als "més febles", per la seva "obsessió" per controlar el dèficit públic i per les retallades.

Malgrat això, el govern del PP conclourà aquesta legislatura amb un "deute estratosfèric" de 9.000 milions d'euros, han lamentat en ocasió de la compareixença de Bauzá al Parlament per parlar sobre el compliment del dèficit al 2014.

La cap de l'oposició, la socialista Francina Armengol, ha mantingut que Bauzá ha estat el "president que menys ha aconseguit per a les Illes Balears i els seus ciutadans", i li ha retret que hagi governat des de "la prepotència, l'autoritarisme, la supèrbia i la falta de diàleg". De manera especial, ha lamentat que el president no hagi aconseguit "res" de l'Estat en favor de Balears, a pesar que, tant a les Illes com a Madrid, hagi governat el PP amb sengles majories absolutes durant aquesta legislatura.

La secretària dels socialistes s'ha referit a les "retallades duríssimes" aplicades durant aquests anys sobre els ciutadans i s'ha felicitat que a Bauzá només li quedin 38 dies per "sortir" del Consolat de Mar i que comenci una nova etapa d'un govern autonòmic que defensarà "la bandera de la igualtat".

Per part de MÉS, Barceló ha dit que Bauzá ha "fracassat" en els seus propòsits de controlar el dèficit i de millorar el finançament autonòmic, alhora que ha estat el "campió" del dèficit i les retallades, de manera especial en sanitat, educació i serveis socials. El diputat econacionalista li ha retret que "hagi enfonsat persones i famílies", sobretot aquelles que tenen menys poder adquisitiu. També li ha criticat que no hagi "plantat cara" al president del govern, Mariano Rajoy, per aconseguir un nou sistema de finançament per a les Illes i que "solament hagi viatjat a Madrid per plorar".

Més continguts de