El PSIB diu que destinar 40 milions del deute a Educació "no és possible"

La portaveu del PSIB-PSOE al Parlament, Pilar Costa, ha compartit avui al "cent per cent" el posicionament de Podem que els doblers que manejarà el Govern el 2016 amb els seus pressupostos "no són suficients", però "en línies generals és un bon pressupost i s'ha fet un gran esforç".

En roda de premsa, Costa i el diputat Andreu Alcover han defensat la necessitat de reformar l'actual sistema de finançament autonòmic i han confiat, per millorar la situació financera de Balears, que de les eleccions del 20-D surti un govern progressista a Madrid. Alcover ha mantingut, des d'un punt de vista tècnic, que no és possible aprovar l'esmena presentada per Podem per no pagar 40 milions de deute bancari l'any que ve i destinar aquesta xifra al pressupost d'Educació.

El pagament als bancs és una despesa financera i, per tant, no es poden desviar aquests 40 milions a una despesa no financera com és l'educació: "No és possible", hi ha insistit. Costa ha afegit que, des del punta de vista polític, "tots estam d'acord" a apujar el pressupost en Educació, igual que en salut i en Serveis Socials, que són precisament les àrees on el Govern ha concretat les "pujades més espectaculars" del pressupost de 2016.

Ara bé, si es volen gastar 40 milions d'euros més en Educació, aquests doblers cal "treure'ls" d'altres conselleries d'un "pressupost molt ajustat".