ARA DIUEN QUE...

Els partits fan càbales amb la incògnita de Podem

La possible unió de l'esquerra del PSOE a Eivissa esperona els progressistes

 

- A quatre mesos de les eleccions, els partits comencen a fer càbales. El PSIB espera que no es confirmin les enquestes i no es registrin els mals resultats que aquestes li vaticinen. MÉS, que té una enquesta, dóna per fet que experimentarà un creixement i que, juntament amb Podem, superarà el PSIB. I el PP admet que ara per ara no assoliria la majoria absoluta i es proposa mobilitzar electorat seu per evitar que acabi abstenint-se.

- L'esquerra considera que hi ha moltes opcions que hi hagi un canvi polític a Balears el 24 de maig. I un dels elements que es creu que pot ser determinant és la possibilitat que s'acabin unint totes les forces a l'esquerra del PSOE a Eivissa. Malgrat que veu reals les opcions de canvi, dirigents progressistes també admeten que no serà fàcil formar un govern amb l'escenari que es crearà, sense cap lideratge fort. Una de les incògnites és saber què farà Podem. Alguns apunten que si hi ha opcions permetrà un govern d'esquerres, però podria ser que no hi participàs per no condicionar els seus resultats a les generals. Tot i que s'ha apuntat a la possibilitat que el líder de MÉS, Biel Barceló, pogués acabar com a president del Govern, dirigents d'aquesta coalició també admeten que l'hauria de presidir la força més votada.

- El diputat d'Esquerra Joan Tardà ha estat aquest dijous a Mallorca per donar suport a Miquel Àngel Sureda com a candidat a Pollença. Tardà ha defensat que el seu partit voldria que tant ells com Convergència o la CUP assolissin els millors resultats, perquè així les opcions clarament favorables a la independència del Principat tindrien majoria absoluta.

- El tinent de batle d'Urbanisme de Palma, Jesús Valls, es reunirà aquest divendres amb els representants de la plataforma Al Molinar, port petit. La reunió es manté després que, en comissió, Valls s'hagués compromès amb l'oposició a demanar a l'Autoritat Portuària la paralització del projecte i després hagués fet anques enrere en el ple.

- Els socialistes d'Inca, encapçalats pel candidat Virgilio Moreno, han anunciat avui que repartiran 11.000 qüestionaris perquè la ciutadania faci propostes per al programa electoral de les municipals. Es tracta d'una iniciativa de caràcter participatiu en un municipi on l'elaboració d'enquestes és habitual. Una va donar com a prioritat dels inquers la reforma del teatre Principal. Curiosament, el projecte du camí de convertir-se en un dels maldecaps més grossos de qui comenci a governar a la capital del Raiguer a partir del mes de juny.

El + vist

El + comentat