El PSOE denuncia que Cort deixa de donar ajudes socials per a medicaments

Els socialistes asseguren que el PP ha deixat les despeses sanitàries fora del nou catàleg de prestacions econòmiques urgents

El grup municipal del PSOE denuncia que l'Ajuntament de Palma no finança des del passat 18 de novembre els medicaments i les despeses sanitàries dels usuaris dels serveis socials que necessiten ajudes econòmiques urgents. La regidora socialista Virginia Abraham ha manifestat que l'equip de govern del PP a Cort ha deixat fora de les prestacions a les quals poden accedir les famílies en risc d’exclusió per motius econòmics la cobertura de despeses sanitàries que es finançava fins ara a través de les ajudes econòmiques urgents.

Segons ha explicat Abraham, aquestes despeses afecten, entre d'altres, la compra de medicaments, el pagament de la targeta sanitàries, ulleres, tractaments dentals i cadires de rodes. "Aquestes noves retallades poden ocasionar problemes greus als usuaris, ja que pot deixar sense una atenció sanitària bàsica moltes persones que ho necessiten, especialment en el cas de menors i malalts crònics", ha alertat.

A través d'un comunicat els socialistes qualifiquen aquesta mesura de "cop de gràcia a la salut de les persones en risc d'exclusió, que també han de fer front al copagament de medicaments i al pagament per la targeta sanitària, despeses que, en molts casos, han assumit ONG que treballen amb col·lectius en risc". No obstant això, Virginia Abraham recorda que "les entitats estan actualment desbordades i han vist com es retallaven les aportacions que rebien de les administracions, especialment en el cas de Palma".

Reducció de subvencions i programes

El grup municipal del PSOE assegura que les subvencions de Cort a entitats socials s'han reduït de 3,3 milions d'euros a 1,4 milions "i han desaparegut del pressupost 17 programes històrics vinculats a dependència, lluita contra la pobresa, orientació laboral, família i menors". "És una dada preocupant perquè molts programes que les entitats socials desenvolupaven des de feia anys s'havien derivat cap a les subvencions d'interès general, que a la vegada ja s'havien reduït els darrers anys", explica Abraham.

La junta de govern municipal del passat 18 de novembre va aprovar el catàleg de prestacions econòmiques de l'Ajuntament de Palma, l'elaboració del qual està inclosa en el Reglament de Prestacions Econòmiques aprovat en solitari pel PP. Els socialistes assenyalen que aquesta llista, que ja està en vigor, "no preveu la cobertura de despeses sanitàries que sí pagava el Consistori a les famílies amb pocs recursos". Aquest tipus d'ajudes era fins ara d'una mitjana al voltant dels 200 casos anuals, que suposaven una despesa municipal d'entre 25.000 i 30.000 euros a l'any, segons expliquen els socialistes.

"No s'entén com l'Ajuntament introdueix noves retallades a través del catàleg de prestacions si tenim en compte les dades del darrer informe de Foessa i Càritas, que situen la taxa de pobresa de Balears en un 27,8% i que reclama un esforç a les administracions en atenció social", ha acabat lamentant Virginia Abraham.

 

El + vist

El + comentat