REACCIONS AL MISSATGE DE CAP D'ANY

Armengol diu que Bauzá és “una caricatura” de president i Barceló critica el seu “triomfalisme”

Els líders de PSIB i MÉS li retreuen que s'“obsessioni” en la recuperació quan moltes famílies ho passen malament

El missatge de Cap d'Any del president José Ramón Bauzá ha provocat una reacció contundent de rebuig dels líders de l'oposició, Francina Armengol (PSIB) i Biel Barceló (MÉS), que s'enfrontaran a ell en les properes eleccions de maig. Armengol ha denunciat que Bauzá és “una caricatura de president” i Barceló li ha retret el “triomfalisme” del seu discurs.

La líder del PSIB va veure un Bauzá “aïllat de la realitat”, un “president amortitzat” perquè va evitar parlar dels “problemes reals” i es va mostrar “obsessionat en una recuperació que els ciutadans no veuen a les seves butxaques”. En canvi, segons ella, “es va oblidar dels problemes reals creats per les seves dèries i obsessions ideològiques”. I ha recordat que el 2014 “és l'any que el Tribunal Superior de Justícia ha tomat el TIL i el president hauria d'haver fet un balanç més humil i demanar perdó pel mal infringit als ciutadans, especialment als professors expedientats”. La socialista ha sentenciat que “l'únic positiu d'aquest discurs és que és el darrer”.

El portaveu de MÉS també ha retret al president la “manca d'autocrítica" i el "triomfalisme" del seu missatge de Cap d'Any, en què va apuntar que el 2015 seria l'any de la sortida definitiva de la crisi i, fins i tot, va dir que es crearien 10.000 nous llocs de feina. Barceló ha criticat que Bauzá “obvia el cost social tan gran que està tenint la sortida de la crisi". I ha assenyalat que, tot i que es puguin crear llocs de feina, aquests continuen sent “precaris, poc qualificats i mal pagats”. El nacionalista ha reclamat una recuperació dels serveis públics i ha apuntat que l'any 2015 “hi haurà un canvi que permetrà generar prosperitat compartida”.