Els pastissers preveuen una nova pujada en les vendes del tortell de Reis

Les vendes ja han començat, tot i que els dies de més venda són el 5 i el 6 i els preus es mantenen entre 12 i 18 euros de mitjana

L'Associació de Fleques i Pastisseries de PIMEM ha previst que es produirà un lleuger augment en les vendes del tradicional tortell de Reis, com passa des de fa uns anys.

Les vendes ja han començat, tot i que els dies de més activitat són el 5 i el 6 i els preus es mantenen entre 12 i 18 euros de mitjana, tot i la pujada d'impostos, la qual no repercutirà en el producte, sinó en un menor benefici, segons precisa el president de Forners-PIMEM, Miquel Àngel Torrens.

El tortell que més es ven és el farcit de crema, encara que també tenen molt bona sortida el de xocolata, trufa, massapà i altres farcits, ja que aquest producte s'ha convertit en un regal més per dur a casa d'amics i familiars, destaquen els pastissers.

L'associació apunta que el sector fa diversos anys que suporta una gran competència, no només per la proliferació d'establiments de venda de pa congelat, en supermercats o benzineries, sinó per l'obertura d'establiments industrials i franquícies, que fan molt difícil sobreviure als forners i pastissers tradicionals.

En aquest sentit, reconeixen que competeixen en l'elaboració de productes que requereixen de major laboriositat, com el llonguet, i que aporten major qualitat i frescor.

"Cal continuar apostant per això, els forns i fleques tradicionals estan en un procés constant d'adaptació als nous temps: ofereixen cafè, per exemple, introdueixen nous productes i, sobretot, innoven", conclouen.

Més continguts de