RELIGIÓ

Un mallorquí a la cúpula mundial de La Salle

El germà Rafel Matas és nomenat conseller general, només per sota del superior general de l'orde religiós dedicat a l'educació

El mallorquí Rafel Matas ha estat nomenat conseller general de La Salle, l'orde religiós dedicat a l'educació que disposa de 850.000 alumnes en mil centres de 80 països de tot el món i que té 5.000 frares i 84.000 educadors. Aquest orde té un superior general i un consell fins ara format per cinc consellers, un de cada continent. Ara a aquests cinc consellers s'hi sumarà el frare mallorquí.

Matas, natural de Santa Margalida, acaba de ser nomenat conseller general de l'orde pel superior general de La Salle, Robert Schieler, que té potestat des de l'any passat per situar devora seu un home de la seva confiança. Aquest càrrec és el de major responsabilitat que ha assolit un mallorquí en aquest orde religiós.

Les àrees que estaran sota la seva responsabilitat serà la de la promoció de vocacions lasalianes, “en particular per a la vida de germà i l'acompanyament dels diferents grups dins de la família lasaliana”. A més, suposarà una veu addicional en el Consell de la zona amb més concentració de germans, la d'Europa-Mediterrani.

Matas fou nomenat l'any 2010 com a responsable (provincial, li diuen ells) dels germans de La Salle al districte de València, Balears i Aragó, un càrrec que va ocupar fins l'any passat, quan se'n va anar de missions a Haití, concretament a Isla Tortuga, una zona devastada per l'huracà Jane i en la qual s'encarrega de la reconstrucció d'escoles.

Aquest “frare del baverall”, com es coneixen popularment a Mallorca els germans de La Salle, haurà d'abandonar la missió per instal·lar-se a la Casa General de l'orde, a Roma, i es convertirà en un dels pocs mallorquins amb fil directe amb el Vaticà, darrere de l'arquebisbe manacorí Lluís Francesc Ladaria, a qui el papa Benet XVI va designar secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

El + vist

El + comentat