LECTURA ENLLAÇADA

L'hora dels relleus

Canvien els candidats a Palma, canvien les destinacions turístiques, però no canvia el conflicte educatiu

El portaveu de MÉS a l'Ajuntament, Toni Verger, anuncia que no optarà a la reelecció l'endemà que el batle de Palma, Mateu Isern, fes el mateix. Aquesta extranya coincidència de relleus s'acaba aquí. Isern se'n va perquè els seus dirigents (Bauzá i Rodríguez) no el volen; Verger no se'n va, només s'aparta del mig esperant que es resolgui la seva més que cantada imputació arrel d'una denúncia del PP. L'endemà del seu adéu de la política, Isern ja té substitut. El PP no perd el temps. En el cas de MÉS, el substitut de Verger no es coneixerà fins el 15 de novembre i, a diferència del popular, no serà digitat pels seus líders sinó elegit pels ciutadans que ho vulguin. El regidor de Palma, Antoni Noguera, ja ha anunciat internament la intenció d'optar a liderar la candidatura i no es preveu que tingui problemes per fer-ho, sempre que ho vulguin els electors de les primàries.

Només durant unes hores, el temps que ha passat entre que Verger ha anunciat que no es tornaria a presentar i la compareixença per presentar a Duran, cap de les tres forces amb representació municipal tenia candidat (oficialment, Duran encara no ho és). Els socialistes, amb tres aspirants, seran els que més tard resoldran el seu relleu. No ho faran fins al 30 de novembre.

L'Estat espanyol ha agafat el relleu de les destinacions turístiques mediterrànies amb problemes, però Balears sembla haver tocat sostre i és la comunitat que manco es beneficia d'aquesta situació. Tot i això, continua essent la segona principal destinació de l'Estat darrere de Catalunya, que ha agafat el relleu que un temps tenien les Illes.

Després del relleu al capdavant de la Conselleria d'Educació, continuen les desavinences amb els sindicats educatius, que aquest dimarts s'han aixecat de les negociacions en veure que el plantejament del Govern no cobreix els mínims exigits. De moment, un relleu en les formes, no en el fons.