GESTIÓ DE RESIDUS

Manacor i Pollença intenten millorar les xifres de reciclatge

Els dos municipis estan per davall del 20 per cent

L'Ajuntament de Pollença, on només es recicla un 15 per cent dels residus generats, posarà en marxa un procés de participació per elaborar un nou pla director de residus 2015-2020. L'increment en les xifres de reciclatge serà necessari per arribar a més del 50 per cent, objectiu que marcarà el nou Pla director del Consell de Mallorca, segons ha informat el Consistori. Els ciutadans estan convocats a una reunió informativa aquest dijous a les 19 hores al Club Pollença. 

Pel que fa a Manacor, el reciclatge no arriba al 12%. Ara bé, des que ho gestiona el Consistori i no el Consell (juny del 2014) ha augmentat un 20 per cent. Ho ha indicat avui el regidor de Medi Ambient, Bernat Amer, durant la presentació dels nous camions de recollida. La millora en la gestió és deguda, entre altres coses, al fet que ara s'utilitzen contenidors normals de colors, que són més pràctics que els iglús. En comparació al 2013, d'ençà que s'han instal·lat, s'ha recollit un 8% més de paper i vidre i un 35% més d'envasos.

Les xifres d'aquests municipis són molt lluny de les d'altres, com Esporles i Puigpunyent, on es recicla molt més del 50%. S'ha de tenir en compte, però, que en aquests pobles s'aplica el sistema de recollida porta a porta.

Estalvi

La millora en la gestió del fems afecta directament la butxaca. Actualment, el Consell cobra 144 euros per tona incinerada. El Consistori pollencí calcula que, si la ciutadania s'hi implica, es poden deixar de pagar fins a 5 milions d'euros en cinc anys.