Balears 23/09/2013

La Simfònica posa música a la marea verda

400 persones se reuneixen a la plaça d'Espanya per escoltar un nou concert reivindicatiu de l'orquestra

Jaume Perelló
1 min
Concert de la Simfònica a Palma / J. P.

PalmaEl nou concert reivindicatiu de l'Orquestra Simfònica ha incorporat avui com era d'esperar el color verd. Moltes persones de les 400 que s'han concentrat a la Plaça d'Espanya anaven amb la ja habitual samarreta reivindicativa que identifica el conflicte educatiu que viuen les Balears.

Els músics de la Simfònica i el seu director han agraït vàries vegades la presència d'ún públic entregat que ha cridat contra les retallades que amenacen la continuïtat de l'orquestra, i que ha aprofitat també per recordar les altres reivindicacions ciutadanes que marquen ara mateix l'actualitat.

En aquest sentit, la mobilització contra l'aplicació del decret de trilingüisme i contra les retallades en matèria d'educació ha estat la protagonista del concert. Molts ciutadans venien directament de Ca n'Alcover i han estrenat la seva samarreta amb una causa com és el futur de l'orquestra professional, que les restriccions pressupostàries han posat en perill.

Altres, ja la tenen ben amortitzada, com deia Maria, una de les assistents al concert, qui deia que "no ens podem aturar de protestar, perquè ens estam jugant la cultura, l'educació, i això no són bromes. Sembla que els nostres dirigents sí que s'ho han pres a broma", ha afirmat.

En acabar, com ja és tradicional a les concentracions sobre el conflicte d'educació, els presents han entonat l'Estaca.

stats