Societat 29/05/2013

Els sindicats desconvoquen la vaga de Sa Nostra-BMN en arribar a un principi d'acord amb la direcció

El 48% de les oficines de Sa Nostra-BMN tancaren aquest dimarts per la protesta

Jaume Perelló/EFE
1 min

PalmaEls sindicats del grup BMN, al qual forma part Sa Nostra, han desconvocat la vaga prevista per avui després que aquesta nit de dimarts a dimecres hagin arribat a un principi d'acord amb la direcció. Segons fonts relacionades amb el procés "s'han reduït al màxim" les rebaixes de sou previstes a l'ERO a canvi de mesures alternatives com la reducció de jornada o suspensions temporals, a més d'acords mutus de desvinculació de l'empresa.

A causa del principi d'acord s'ha desconvocat la segona jornada de vaga. Ahir dimarts un 52% de les oficines de Sa Nostra-BMN obriren les portes per atendre els seus clients, mentre que la resta hagueren de tancar les seves portes a causa de la vaga de treballadors, convocada a totes les entitats del Grup Banco Mare Nostrum.

La convocatòria es va fer en plena recta final de les negociacions entre empresa i sindicats per l'Expedient de Regulació de l'Ocupació (ERO) que impulsa BMN i que deixarà sense feina a prop de 900 persones en tot l'Estat.

Segons dades de l'empresa, un 55% del personal de Sa Nostra-BMN va fer vaga, mentre que només un 36,8% va deixar de fer feina a nivel de tot el Grup.

Als serveis centrals de Sa Nostra, a Son Fuster, on es preveu la major pèrdua de llocs de feina a causa de l'ajustament de l'entitat, treballaren ahir el 62% dels professionals

Sa Nostra-BMN ja va viure una jornada de vaga el passat divendres, amb menor seguiment segons l'entitat, si bé el sindicat majoritari de Sa Nostra, Unió Obrera Balear, va calcular la incidència en torn a un 70%.

stats