Publicitat
Publicitat

PETIT COMERÇ

Sa Pobla també vol ser considerada Zona de Gran Afluència Turística

Els comerços podran obrir tots els dies de l'any amb llibertat d'horari

L'Ajuntament de sa Pobla ha aprovat aquest dilluns sol·licitar la declaració del municipi com a Zona de Gran Afluència Turística tot l'any amb els vots del Partit Popular, que governa amb majoria absoluta. Si l'Executiu hi dóna el vistiplau –la qual cosa al Consistori es dóna per descomptada–, els comerços de més de 300 metres quadrats podran obrir tots els dies de l'any amb total llibertat d'horari. El batle, Biel Serra, ha argumentat que d'aquesta manera també s'ajuda el comerç local, ja que diumenge hi ha mercat municipal i "la gent aprofita per venir a comprar a sa Pobla".

El Pi i el PSM han votat en contra d'aquesta proposta perquè consideren que perjudica el petit i mitjà comerç. Independents i PSOE, en canvi, se n'han abstingut. Joan Comes, portaveu dels Independents, ha destacat que aquest és un tema complicat al municipi, ja que actualment molts comerços obren en diumenge dematí. Fins ara, sa Pobla estava declarada com a Zona de Gran Afluència Turística del març a l'octubre. Això no obstant, alguns grans comerços continuaven obrint els matins de diumenge dels altres quatre mesos de l'any.

Després de l'aprovació de la nova Llei de comerç, la Conselleria d'Economia va enviar una carta als municipis ZGAT per avisar-los que podien sol·licitar ser-ho tot l'any i perquè ho fessin abans del 31 de desembre. Ara bé, segons aquesta llei, ni sa Pobla ni altres municipis que ho han aprovat, com Vilafranca, compleixen els  criteris per ser ZGAT (disposar de moltes places hoteleres, estar situat en una zona d'influència, etc.).

Embull

La manca d'informació dels grups municipals i la imprecisió per part del Govern per establir què és una ZGAT han provocat algunes contradiccions. El Pi i Més Vilafranca hi votaren a favor al municipi del Pla, però en contra avui a sa Pobla. A Felanitx, els econacionalistes feien comptes de posicionar-s'hi a favor, però canviaren el sentit del vot després de parlar amb la patronal del petit i mitjà comerç Pimeco. Alguns consistoris tampoc no tenen clara la seva situació actual.

Actualment, a Mallorca hi ha trenta pobles amb una ZGAT parcial o total (a tot el municipi). Entre aquests s'inclouen municipis no considerats "turístics" com Búger, Montuïri i Sencelles.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT