Publicitat
Publicitat

ARA DIUEN QUE...

Pedro Sánchez reunirà unes mil persones a Palma divendres

Esquerra valorarà per primer pic aquest dilluns la seva nova situació fora de MÉS, però no serà Joan Lladó qui parlarà

- El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, serà aquest divendres a Palma, on participarà en el sopar de Nadal del PSIB. Els socialistes, però, han volgut aprofitar la presència del seu líder per canviar el format clàssic d'aquest sopar i convertir-lo en una mena d'assemblea oberta en la qual tant Sánchez com els tres candidats locals, Francina Armengol (Parlament), Francesc Miralles (Consell de Mallorca) i José Hila (Cort), conversaran amb els assistents. Serà "una gran festa de cap d'any", apunten els socialistes. Es preveu que unes mil persones, entre militants i simpatitzants socialistes, assisteixin al Poble Espanyol a parlar amb els liders socialistes i escoltar-los. En la primera visita que fa a Mallorca des que fou elegit secretari general del PSOE, Pedro Sánchez també participarà en altres fòrums i mantindrà reunions amb diferents col·lectius i representants de distints sectors que han sol·licitat parlar amb ell.

- Després d'una setmana de reflexió, Esquerra Republicana farà avui una primera valoració pública sobre la decisió dels seus exsocis d'excloure la formació de la coalició MÉS. Esquerra havia assegurat fins ara que no tenia cap comunicació oficial sobre la decisió presa per la cúpula de la coalició ni sabia, per exemple, si aquesta suposava l'eliminació dels seus afiliats de les candidatures de MÉS elegides en les primàries. Aquest dilluns "analitzarà la situació creada després de les primàries de MÉS per Mallorca", però, segons la convocatòria de la mateixa formació, l'encarregat de fer la valoració no serà el president de la formació a Mallorca, Joan Lladó, sinó la secretària general a l'illa, Maria de Lluc Bauzà, i la vicepresidenta del partit a Mallorca, Cathy Sweeney.

- El Parlament inicia aquest dimarts el ple més important de l'any, el de pressuposts. La maratoniana jornada comença a les nou del matí, però no se sap quan acabarà. El cas és que per dijous hi ha convocat un altre ple, també a les nou del matí, que només s'explica per la necessitat del Govern de validar el darrer decret llei que aprovà, un de mesures urgents en l'àmbit turístic. Els decrets llei són normes amb rang de llei que s'estalvien la llarga tramitació parlamentària i bona part dels debats, i que impedeixen la participació de l'oposició, que no pot presentar-hi esmenes. Entren en vigor quan els aprova i els publica el Govern, però han de ser validats pel Parlament en els 30 dies següents. En aquest cas, com que el de pressuposts sol ser el darrer ple i al gener no se'n fan, el Govern en necessitava un altre per poder validar el decret llei i és el que es farà dijous.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT