Consell i Cort preparen les activitats pel Dia del Llibre

Contacontes, exposicions i conferències per celebrar el dia de Sant Jordi

El dijous és el dia del llibre, festivitat de Sant Jordi, i com cada any les biblioteques públiques de Palma celebraran aquest dia tan especial amb l'organització de diverses activitats.

L'Ajuntament de Palma ha previst diversos actes que van començar el 18 d'abril i conclouran el 20 de maig; en aquesta ocasió els escriptors destacats a les biblioteques municipals són Miquel dels Sants Oliver, Juli Verne i Albert Camus. Com és habitual, aquests dies les biblioteques posaran a la disposició dels usuaris gran nombre de novetats editorials per a tots els públics, i es realitzaran diverses iniciatives com contacontes, conferències, exposicions i presentacions.

Avui, a les 19.30 hores, la biblioteca de Cort acollirà una conferència sobre Miguel dels Santos Oliver a càrrec de Damià Pons. Els dies 7 i 14 de maig, també a les 19.30 hores, hi haurà conferències sobre l'escriptor Albert Camus, i el 9 de maig, un itinerari guiat pels carrers de Palma amb lectures dramatitzades.

Amb motiu del 100 aniversari de la novel·la Clovis Dardentor, totes les biblioteques municipals tindran com a escriptor destacat a Juli Verne. Fins al 20 de maig, a la biblioteca Josep Maria Llompart hi haurà una exposició sobre els invents més importants d'aquest escriptor, acompanyats d'una guia de lectura sobre les seves obres. Per complementar el cicle, el dia 22 a les 19.30 hores a la biblioteca de Cort, es celebrarà la representació del llibre La volta a Palma en 80 imatges de Nicolás Moragues, i el dissabte dia 9 de maig a les 11.00 hores hi haurà un contacontes de la volta al món.

També el Consell de Mallorca celebrarà el Dia del Llibre amb un ampli ventall d'activitats que comencen aquesta tarda a Palma amb un homenatge al poeta Miquel Bauçà. A les 19 hores tindrà lloc una lectura de poemes de Miquel Bauçà, en ocasió del desè aniversari de la seva mort, a càrrec de Josep Lluís Aguiló, Margalida Pons, Antoni Vidal Ferrando i Antonia Vicentes. L'acte tindrà lloc en els Jardins de la Misericòrdia.

D'altra banda, el dijous a les 12 del migdia, des dels Jardins de la Misericòrdia partirà un cercaviles del grup d'animació Llumart que recorrerà els principals carrers del centre de Palma. Aquesta activitat es repetirà a les 17.00 hores. També el dijous, a les 11.00 hores, es realitzarà un taller dinàmic d'instruments musicals tradicionals de les Illes Balears acompanyat d'una representació de marionetes i música en directe de la rondalla Eu Fraret, que va ser recopilada per l'arxiduc Luis Salvador. L'espectacle, també a la Misericòrdia, serà a càrrec de "Marionetes Migjorn i germans Martorell".

Aquest mateix matí, a la Biblioteca de Cultura Artesana, s'escenificaran tres sessions d'un espectacle de petit format sota la denominació L'Arxiduc a l'Artesana, que comptarà amb les actuacions de Miguel Ángel Torrens i Marga López. Precisament, al llarg de la jornada de Sant Jordi, la Biblioteca de Cultura Artesana obsequiarà amb un llibre a tots els usuaris que acudeixin a les seves instal·lacions i, a més, de les 10 a les 14 hores habilitarà la seva Bibliomóvil.

A la tarda, a les 17.30 hores, tindrà lloc el taller Benvinguts a son Lluís, una vegada més centrat en la figura de l'arxiduc i en la seva influència en la vida mallorquina de la seva època. Finalment, a les 20.30 hores, la Biblioteca de Cultura Artesana serà el marc d'una tertúlia literària entorn de l'obra La dóna veloç d'Imma Monsó. Per tancar el programa de Sant Jordi aquest divendres se celebrarà un taller de punt de llibre amb pasta de modelar dirigit per Estibaliz Mintegi a la Biblioteca de Cultura Artesana.

Més continguts de