La celebració de Sant Kanut torna a estar en perill

Els organitzadors adverteixen que no poden complir les exigències que Cort manté malgrat haver-se traslladat al parc de la Riera

La celebració de Sant Kanut, el festival alternatiu de concerts per la revetla de Sant Sebastià que s'organitza des de l'any 1994, torna a estar en perill. Els organitzadors han advertit aquest dimarts que no poden complir les exigències de Cort per autoritzar l'esdeveniment, pràcticament les mateixes que l'any passat van estar a punt d'impedir-ne la celebració, i malgrat que enguany s'havia traslladat el festival fins a l'espai públic de l'amfiteatre del parc de la Riera precisament per evitar aquests problemes.

A pocs dies de la revetla de Sant Sebastià, David Peralta i Casio, dos dels organitzadors de Sant Kanut a través de l'associació Circ de les Cultures, han mantingut una reunió aquest dimarts amb membres del departament de Funció Pública, que dirigeix la regidora Irene San Gil. Després s'han mostrat preocupats i decebuts perquè "ens exigeixen que presentem tot un projecte tècnic segellat que inclogui un pla d'emergències, a més de les mesures de seguretat i higiene". "A cinc dies de la celebració i amb els nostres mitjans, això és impossible", s'han queixat els organitzadors, que han reclamat al departament municipal que sigui ell qui s'encarregui del pla d'emergències. A la reunió han presentat un document amb les mesures de l'organització, però des de Funció Pública se'ls ha advertit que és insuficient.

"Vàrem decidir traslladar Sant Kanut a l'amfiteatre del parc de la Riera, un espai públic en principi preparat per a aquests esdeveniments, precisament per evitar aquests problemes", ha exposat Casio, recordant que l'any passat l'Ajuntament va estar a punt d'impedir el festival, que havia de tenir lloc a l'espai de les Voltes, però que finalment el va autoritzar al parc de la Mar i va assumir el pla d'emergències, després de les queixes rebudes. "No esperam tanta gent com en altres ocasions", ha afegit, "per la qual cosa no entenem que se'ns dificulti l'activitat amb aquestes exigències tenint en compte que tenim un pressupost molt reduït i que per a altres tipus d'esdeveniments sí que ens donen facilitats".

Els organitzadors ja tenen tancat el cartell de grups que actuaran a la XVIII edició del Sant Kanut d'enguany, amb fins a set concerts, a partir de les 20 hores del dilluns dia 19.