SANITAT

L'obertura dels centres de salut els horabaixes deixa Santa Eugènia sense metge els dimecres

L'Ajuntament diu que transmetrà una queixa al Govern

La Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Santa Eugènia deixarà de donar servei els dimecres a causa dels canvis horaris motivats per l'obertura dels centres de salut els horabaixes. Així ho ha anunciat l'IB-Salut als afectats mitjançant un cartell a la porta del centre i ho va comunicar a l'Ajuntament dilluns, segons ha informat el batle, Xisco Martorell (PP). Els pacients taujans que tinguin alguna urgència s'hauran de dirigir al centre de salut de Santa Maria, situat a uns vuit quilòmetres.

Amb aquesta mesura, els serveis de la UBS tornen als horaris que tenien abans de les retallades del Govern Bauzá, l'any 2012. "Ens va costar molt tornar a tenir metge els dimecres", ha indicat Martorell, que també ha lamentat els problemes que la nova situació causarà a les persones que no tenen capacitat per desplaçar-se a un altre municipi. L'Ajuntament transmetrà una queixa a Atenció Primària. Per la seva banda, des de la Conselleria de Salut han recalcat que no es tracta d'una retallada, sinó d'una tornada a la situació tal com estava quan els centres obrien els horabaixes.

Les queixes pel funcionament de l'atenció sanitària a Santa Eugènia vénen d'enrere. Fa un any i mig, MÉS per Santa Eugènia (ara Movem)  reclamà a l'equip de govern que sol·licitàs una reunió amb la Conselleria per augmentar les hores de visita del metge al municipi, on només hi havia atenció una mitjana de 3,5 hores al dia i les llistes d'espera s'allargaven més d'una setmana.

Dilluns mateix, durant el ple, el batle va informar que no s'havia sol·licitat la reunió perquè els problemes s'havien mitigat.

A partir d'ara, el municipi disposarà d'assistència sanitària els matins de dilluns, dimarts, dijous i divendres.

Altres canvis

L'obertura dels centres els horabaixes ha provocat altres canvis d'horaris. A Maria, la consulta de dimecres matí s'ha passat a l'horabaixa, segons ha informat el batle, Antoni Mulet (PP). Mulet ha indicat que aquesta modificació no suposa cap problema, a priori.

 

 

 

El + vist

El + comentat