SANTA EUGÈNIA

El PSOE de Santa Eugènia proposarà crear un consell de poble

La moció que presentaran els socialistes en el proper ple per defensar la creació d'aquest organisme anirà acompanyada d'un avantprojecte de reglament

Els socialistes de Santa Eugènia proposaran la posada en marxa d'un consell de poble amb la intenció de fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions. Un consell de poble és un òrgan consultiu i de participació obert als ciutadans i a les entitats del poble. L'objectiu de la seva creació a Santa Eugènia és, segons els socialistes, implicar la ciutadania en el debat dels assumptes públics. És a dir, fer que els habitants participin en la reflexió ciutadana i que puguin estar informats de manera més directa de tots els assumptes que tracta el consistori. Tot i això, no és un òrgan vinculant.

La moció que presentaran els socialistes en el proper ple per defensar la creació d'aquest organisme anirà acompanyada d'un avantprojecte de reglament. S'hi estableix que el consell de poble estarà format per tots els taujans i que garantirà espai a les associacions i grups consolidats del municipi, amb una comissió permanent que en dirigeixi l'activitat i una assemblea general, que serà el màxim òrgan de decisió.

Si aquesta iniciativa es du a terme, serà pionera a l'illa, defensen els socialistes. Alguns ajuntaments han engegat altres iniciatives diferents destinades a fomentar la participació, com són les assemblees generals de ciutadans que es realitzen a Son Servera periòdicament.

El + vist

El + comentat