RENÚNCIA

El batle de Santa Eugènia dimiteix per motius personals

El substituirà Xisco Martorell, regidor d'Urbanisme

Guillem Crespí Sastre, que ha estat batle de Santa Eugènia durant els sis darrers anys, anuncià ahir horabaixa la dimissió com a primer edil durant el ple extraordinari que es dugué a terme per aquest motiu i al qual no es convidà els mitjans de comunicació. Segons una carta redactada per Crespí, que enviarà a tots els veïns del municipi, els motius per deixar el càrrec són personals i professionals. En la missiva també anuncia que el seu substitut en el càrrec serà Xisco Martorell, regidor d'Urbanisme, Interior i Fires i Festes, que ja gaudia de la dedicació exclusiva i que es presentà com a número tres a les eleccions. Després que s'hagi fet efectiva la dimissió del batle, s'enceta un període de 21 dies, després del qual podrà agafar possessió Martorell. Com que Crespí també deixa el consistori, el número set de la llista, Gaspar Villalonga, passarà a formar part de l'equip de govern com a regidor de Joventut.

En contra del TIL

Qui fou número dos i, per tant, serà batlessa en funcions fins que no es dugui a terme el ple que nomenarà el nou primer edil, Jacqueline Volait, confirmà ahir que els motius de la dimissió de Crespí són personals i assegurà que la decisió ja estava presa des de feia temps. Per tant, descartà que els motius tinguin relació amb la política educativa del Govern. Cal recordar que el consistori taujà, governat amb majoria absoluta pel PP, s'ha mostrat contrari a l'aplicació del TIL i ha donat suport a la comunitat educativa del municipi sempre per unanimitat.

En la carta de comiat al poble, Crespí destaca que la decisió presa respon a la voluntat de prioritzar la família i la professió, ja que no disposa del temps necessari de dedicar-se a la batlia amb la "intensitat" que desitja. Per altra banda, confirma que continuarà sent el president de la Junta Local del partit. En la missiva, també qualifica els seus anys de batle com "plens de satisfaccions, treball molt dur i de moltes renúncies personals", i agraeix el suport dels taujans. Finalment, demana disculpes per les possibles errades comeses.

Des del 2007

Guillem Crespí Sastre va ser investit batle per primera vegada el 16 de juny de 2007, quan el Partit Popular guanyà les eleccions per majoria absoluta, amb cinc regidors. El 2011 repetí la majoria absoluta, guanyà un edil més i deixà el consistori amb sis regidors populars i, a l'oposició, dos edils de MÉS per Santa Eugènia i un del PSOE.

En el ple d'ahir, hi assistí el secretari general del PP balear, Miquel Vidal, qui manifestà "respecte" per la decisió de Crespí i el qualificà de batle exemplar. Destacà també la dimissió com un acte d'"honestedat" cap als seus veïns.