SANTA EUGÈNIA

Vet a Coca-Cola si es clausura la planta

El batle vol que “molts altres ajuntaments exerceixin aquesta mesura de pressió”

“Fa poc va desaparèixer un veí del poble que havia fet feina a l’embotelladora de Coca-Cola i a Santa Eugènia viuen famílies que depenen del sou que cobraven de la fàbrica de refrescos, per això hem decidit impulsar aquesta moció”, va explicar el batle quan va acabar la darrera sessió plenària.

Just abans, en el ple de dimarts horabaixa, els regidors de l’oposició (MÉS per Santa Eugènia) i els de l’equip de govern (PP) varen votar conjuntament a favor que l’Ajuntament de Santa Eugènia no comprarà cap producte ni cap subproducte que comercialitzi l’empresa Coca-Cola” fins que la marca no “procedeixi a retirar l’ERO i el tancament de la planta embotelladora de Palma”. Una mesura que el ple també farà extensiva a “ altres empreses que acomiadin treballadors mentre obtenen beneficis econòmics”, exposa la moció que fou defensada pel batle, Francesc Martorell (PP).

Tot plegat suposarà que l’Ajuntament deixi de gastar “uns 13.000 euros anuals, entre les festes i altres compres”, explicà ahir Martorell. “A Santa Eugènia viuen famílies que depenen del sou que Coca-Cola pagava als treballadors mallorquins i ara aquests veïns nostres aniran a l’atur”, afegí el batle. De fet, Francesc Martorell es declarà “enfadat i decebut” pel tancament de la planta embotelladora de Palma que ha ordenat la multinacional.

En aquest sentit, el document que tots els regidors del ple aprovaren preveu “comunicar al comitè d’empresa de l’embotelladora de Palma la solidaritat de l’Ajuntament de Santa Eugènia amb els treballadors de la planta i amb les seves famílies”.

Cases en rústic

“Mentrestant, les administracions competents autoritzen una empresa que obté beneficis enormes a fer un Expedient de Regulació d’Ocupació que deixarà vuitanta treballadors de Mallorca al carrer “, argumentà el batle. Per això la primera vara explica que “la nostra voluntat és que molts altres municipis segueixin el pas que nosaltres hem fet. Santa Eugènia és un poble petit però creim en allò que anomenen ‘efecte papallona’, volem generar debat i despertar consciències”, afegí el batle.

En el ple de dimarts horabaixa es va retirar de l’ordre del dia l’aprovació de la reducció del sòl necessari per construir en rústic dels 21.000 metres quadrats de terrenys necessaris fins ara als 14.000. “Ho hem deixat damunt la taula perquè alguns membres de la comissió municipal d’urbanisme, que integren representants del govern i de l’oposició, tenien dubtes pendents i els resoldrem abans de la propera sessió plenària per poder aprovar la mesura llavors”, informà el batle, Francesc Martorell. Un canvi en les Normes Subsidiàries que equipararia Santa Eugènia als seus municipis veïns però que el Consell no va acceptar quan el Consistori ho sol·licità l’any 1995.

El + vist

El + comentat