RELLEU MUNICIPAL

Xisco Martorell (PP) ja és el nou batle de Santa Eugènia

El primer edil substitueix Guillem Crespí, que dimití a l'octubre

Xisco Martorell (PP) fou nomenat ahir batle de Santa Eugènia en un ple extraodinari en què destacà la concòrdia entre tots els grups del Consistori. Martorell substitueix Guillem Crespí, qui dimití i deixà l'acta de regidor el 29 d'octubre al·legant motius personals. El nou primer edil ja s'ocupava de bona part dels assumptes de l'Ajuntament, ja que era l'únic regidor amb dedicació exclusiva.

Martorell va rebre el suport dels sis regidors populars i l'abstenció dels tres edils de l'oposició (dos de Més per Santa Eugènia i un del PSOE).

Molt emocionat, en el seu discurs va remarcar la tasca de Guillem Crespí al capdavant del Consistori durant els darrers sis anys i el definí com el "millor batle que ha tingut mai el poble". També anuncià que hi haurà "continuïtat" en la manera de fer política i assegurà que recollir "aquest bastó" -referint-se a la vara- és un "repte i un orgull".

Honradesa i dedicació

El nou primer edil es comprometé a fer la feina amb responsabilitat, entrega, honradesa i dedicació. També aprofità per reivindicar els seus orígens i es presentà com a Xisco Topa , el seu malnom. A l'oposició, li agraí l'abstenció i li demanà diàleg i respecte.

El portaveu de Més per Santa Eugènia (una agrupació d'electors que no forma part del partit polític MÉS), Antoni Coll, demostrà la bona sintonia que existeix entre els diferents grups en afirmar que el nou batle "segur que ho farà molt bé". Igualment li demanà diàleg i coherència perquè Santa Eugènia en surti beneficiat. El portaveu del PSOE, Miquel Àngel Coll, li demanà que defensi el poble "tant aquí com a Palma", frase que es podria interpretar com a referent a la polèmica assemblea de batles, en què els del PP que havien votat contra el TIL als pobles en canviaren el sentit.

Així mateix, el ple d'ahir nomenà el nou regidor del grup popular, Gaspar Villalonga, que s'havia presentat setè a la llista i s'encarregarà de l'àrea de Joventut.

Molts dels que assistiren al ple varen haver de quedar fora, perquè la sala era plena. En l'apartat institucional, hi foren presents el vicepresident del Govern, Antonio Gómez; la presidenta del Parlament, Margalida Duran; el president del Partit Popular a Mallorca, Jeroni Salom; la consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera; i alguns batles.