SANTA EUGÈNIA

El ple aposta per convertir l’antiga via del tren en un passeig

"Ja hem començat a desbrossar i a podar les mates i la vegetació autòctona, que formarà part de les zones enjardinades", va explicar ahir el batle, Francesc Martorell (PP

El govern municipal (PP) de Santa Eugènia, que en el darrer ple va aprovar els pressupostos de l’any 2014 amb el vot en contra de tota l’oposició, invertirà fons municipals a adequar les antigues vies del tren, un recorregut que els veïns ja utilitzen per caminar i els vehicles com a drecera. “Ja hem començat a desbrossar i a podar les mates i la vegetació autòctona, que formarà part de les zones enjardinades”, va explicar ahir el batle, Francesc Martorell (PP).

Les obres consistiran a “instal·lar il·luminació, bancs i aparells per fomentar postures i exercicis per a la salut en diversos punts del recorregut”, afegí el batle. Aquest camí serà “d’asfalt de color terra” i comunica els nuclis de les Alqueries i Santa Eugènia. A més, en el recorregut, “sembrarem vegetació autòctona, unes tasques que hem encarregat a la Fundació Es Garrover, que treballa per la inserció de persones amb malalties mentals a la comarca del Raiguer”, varen explicar des de l’Ajuntament.

Ajudes del Consell

A més d’aquesta obra, en la sessió plenària de dimecres passat l’equip de govern va aprovar demanar finançament al Consell de Mallorca per poder asfaltar alguns carrers, per millorar el parc infantil que es troba devora el poliesportiu i també per construir una coberta que protegeixi els espectadors que s’asseguin a la graderia del camp de futbol.

“Optam a les ajudes de fins a 200.000 euros que el Consell ha posat a la nostra disposició mitjançant el Pla d’Obres i Serveis”, va concretar el batle, Francesc Martorell. Ara el Consistori haurà d’esperar el vistiplau del Consell, que encara ha d’autoritzar la inversió prevista en els tres projectes que ja ha redactat l’Ajuntament.