SANTA EUGÈNIA

La dimissió de Crespí revifa sospites de crisi al PP

L'entorn del batle sortint reafirma que els motius són personals

La dimissió dimarts del batle de Santa Eugènia, Guillem Crespí (PP), ha aixecat sospites sobre els motius reals de la seva retirada, que podrien ser les desavinences internes en el si del seu partit, ja que se'l considera un dels batles populars "rebels" que, des de la Part Forana, han aixecat la veu contra la línia ideològica del Govern Bauzá. Tot i que ahir aquest diari no pogué contactar amb Crespí, algunes fonts properes al Partit Popular reafirmaren que les raons de la seva sortida són estrictament personals i professionals.

De fet, Crespí ja no gaudia de la dedicació exclusiva precisament perquè era incompatible amb la seva altra feina: la gerència dels centres educatius franciscans. Tot i això, altres fonts de Santa Eugènia apuntaren que les discrepàncies amb la política del PP autonòmic també havien tingut alguna cosa a veure amb la dimissió.

El PP taujà, considerat de l'ala regionalista del partit, s'ha manifestat sempre favorable a la immersió lingüística en català i ha donat suport a la comunitat educativa del seu municipi en la lluita contra les retallades i el TIL. Qui agafarà el relleu de Crespí, Xisco Martorell, destacà ahir que el grup popular municipal sempre ha tingut llibertat d'opinió i volgué deixar clar que la política que es fa als pobles sovint és independent de les decisions que es prenen al Parlament.

Ara bé, també va defensar que els populars taujans donaren suport a José Ramón Bauzá "amb totes les conseqüències". Des de l'oposició, tant el grup MÉS com el PSOE varen elogiar el tarannà dialogant de Crespí i varen desitjar que el seu substitut continuï en la mateixa línia.

Una retirada discreta

La renúncia de Crespí es dugué a terme dimarts horabaixa en un ple extraordinari que no incloïa la seva dimissió en l'ordre del dia. El batle sortint havia avisat l'oposició que abandonaria el càrrec i la seva acta de regidor el mateix matí, malgrat i que els seus companys de partit ja n'estaven assabentats des de feia temps. Previsiblement, Martorell serà investit a mitjan mes de novembre i anunciarà un nou repartiment d'àrees.

Tot i que s'ha negat la relació, la renúncia es produeix just després la crisi pel TIL.