SANTA EUGÈNIA

4.000 persones amb dificultats s’acosten a la natura

'Capacitats per descobrir la natura' és un projecte que acosta la natura a persones amb malalties o dificultats de mobilitat

‘Capacitats per descobrir la natura’ és un projecte que acosta la natura a persones amb malalties o dificultats de mobilitat. L’objectiu dels seus responsables és “gaudir d’un contacte directe amb la natura i estimular així els sentits dels discapacitats físics, les persones grans o els discapacitats intel·lectuals que entren en contacte amb els animals que cuidam o amb elements de la natura”, explicaren ahir els responsables d’aquest programa que desenvolupen els tècnics de la fundació Natura Parc.

La fundació, que està vinculada al Consorci públic per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears, amb el suport de l’Obra Social de la Caixa, ha posat en marxa una nova edició d’aquesta iniciativa, que l’any passat va rebre dues-centes visites, durant les quals més de tres mil participants varen poder veure de prop i tocar tot tipus de plantes o animals exòtics. A més a més, durant els primers mesos d’enguany ja han participat en aquesta campanya unes 800 persones.

Avantatges

Els avantatges que aquest particular acostament a la natura suposa per als participants “van des de la facilitat que tenen per expressar emocions quan són aquí els que normalment tenen problemes per fer-ho fins a l’estimulació de la memòria; sempre és sorprenent”, explicaren ahir els monitors encarregats de guiar els participants en aquesta activitat. Els organitzadors esperen que fins al mes de juny hagin passat pels tallers més de mil persones amb discapacitats, trastorns o dificultats per a l’aprenentatge.

Tot i que els tallers poden traslladar-se fora de les instal·lacions de Natura Parc, les activitats més vistoses consisteixen en una visita guiada a Natura Parc durant la qual s’intenta estimular els sentits del tacte, l’oïda i l’olfacte dels participants. Durant la visita al zoo, una persona especialitzada intenta estimular els sentits i aportar nous coneixements i experiències als usuaris dels tallers.

El + vist

El + comentat