ARA DIUEN QUE...

Prohens es queixa de Saura i li diu maleducat en el ple del Parlament

El diputat de Podem no pot intervenir per contestar a la popular perquè no ho demana bé

- La portaveu del PP al Parlament, Marga Prohens, s'ha queixat durant el ple d'avui de la intervenció que havia fet el diputat de Podem Carlos Saura per les al·lusions que havia fet als populars. Prohens ha demanat intervenir i el vicepresident, Vicenç Thomàs, li ha donat la paraula. La popular ha advertit que la intervenció de Saura no era “nova política”, sinó “falta d'educació i d'adequació al reglament” de la Cambra. “A fora pot dir el que vulgui, però aquí s'ha d'adequar al reglament”. Després el diputat de Podem ha demanat intervenir, però per fer-ho s'ha d'alegar un article del reglament que ho possibiliti. Saura no ho ha fet i Thomàs no li ha donat la paraula.

- Abans del ple del Parlament, els diputats de Podem han volgut mostrar suport a la presidenta de la Cambra, Xelo Huertas, i han fet pinya amb ella a les portes del seu despatx. Huertas ha aconseguit que Podem li permeti cobrar per sobre dels tres salaris mínims interprofessionals que té fixats la formació com a sou dels alts càrrecs.

- La consellera de Transparència, Esperança Camps, va dir el setembre passat, en la primera compareixença al Parlament, que el pressupost d'IB3 es mantindria en els 32 milions actuals. Ara el Govern l'ha situat en 28,6 milions per al 2016.

- El regidor de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Manacor, Carles Grimalt (Volem), presenta aquest dimecres en roda de premsa el I Tast de Cervesa Artesana.

- Mentrestant, a la capital del Llevant el renou de sabres continua. El PP, emperò, sembla que no està disposat a perdonar fàcilment els representants d'El Pi, que en el cas de Manacor molts s'hi feren seguint Antoni Pastor després que fos expulsat del partit per part de José Ramón Bauzá.

- El batle de Calvià, el socialista Alfonso Rodríguez Badal, viatja aquest dimecres a Londres per reunir-se amb els responsables de la patronal de Tour Operadors britànica, ABTA. Allà farà balanç de com ha anat l'estiu després de les mesures que s'han posat en marxa i l'ordenança que ha entrat en vigor a Magaluf.