GOVERN EN MINORIA

L'oposició de Selva deixa Joan Rotger sense sou i Arrelam decideix tornar-l'hi

La divisió entre els grups de l'oposició s'accentua

L'oposició de Selva va deixar ahir temporalment sense dedicació exclusiva el batle, Joan Rotger, que governa en minoria amb el PP. El Pi, Arrelam i Esquerres pel Poble va votar en contra de la retribució del primer edil argumentant que aquest no es podrà dedicar per complet a la gestió de l'Ajuntament, ja que també ocupa un seient a l'oposició del Consell de Mallorca.

Ara bé, aquest càstig només durarà dos dies. L'agrupació Arrelam va reconsiderar la seva posició durant el mateix ple, segons indicà el portaveu, Antoni Frontera, i dijous, durant una sessió extraordinària, donarà els dos vots que li manquen a Rotger per poder tenir una nòmina d'uns 2.700 euros cada mes, subvencionats pel Govern. "Ell ens pot demostrar que es dedica a l'Ajuntament i, si en uns mesos veim que no és així, li demanarem que prengui mesures", ha afirmat l'edil selvatgí.

Divisió

El canvi de parer de la formació ha deixat descol·locats els altres membres de l'oposició, que no s'ho esperaven, i ha desencadenat una major divisió entre els grups. El PP i Arrelam mantindran una reunió aquest dimecres per consensuar els punts que aniran a l'ordre del dia de dijous, en una trobada a la qual no estan convidats els altres dos partits, segons ha confirmat Rotger. "Ara m'estim més parlar amb Arrelam", ha dit. El portaveu d'El Pi, Joan Sastre, ha indicat el contrari: "Fins ara hem mantingut reunions amb Arrelam, però vist això crec que ja no continuarem".

Un dels punts d'aquesta nova sessió plenària serà justament la revocació d'una proposta dels regionalistes aprovada ahir. Es tracta de l'augment fins als 100 euros de les indemnitzacions per assistència a ple i a les comissions informatives, que va sortir elegida perquè va tenir el vot d'Esquerres pel Poble.

L'equip de govern, més vigilat

El ple d'ahir també va servir per aprovar algunes mesures que estrenyen el control damunt l'equip de govern popular. Una d'elles és l'eliminació de les juntes de govern. Així doncs, a partir d'ara totes les qüestions que s'hi discutien hauran de passar per ple. Rotger es mostrà contradit per aquesta decisió, ja que considera que la junta és un òrgan necessari especialment en un poble com Selva, que ha de coordinar diferents nuclis de població.

Una altra mesura és l'augment de la freqüència i el canvi d'horari de les sessions plenàries, que passaran a ser mensuals i els horabaixes a les 20.

Després del 24-M

El resultat del 24-M va donar la clau a Arrelam per decidir quin partit governaria el poble. La seva negativa a sumar-se a la proposta d'El Pi i Esquerres pel Poble va donar la batlia a Rotger. L'argument principal va ser que els regionalistes no suposaven un canvi respecte dels populars, ja que tant el candidat com el segon de la llista eren escindits del PP.

Durant el mandat passat, Joan Rotger no gaudia de la dedicació exclusiva perquè ocupava el càrrec de vicepresident del Consell. El salari era per a Joan Sastre, actual portaveu d'El Pi i exregidor del PP.

 


 

Més continguts de