Pastor declara la senyera símbol oficial de Manacor

La moció presentada per MÉS vol protegir els centres educatius de la "ignonímia de la censura del Govern" que fa la Llei de símbols

La senyera és símbol oficial de Manacor des d'avui. El ple municipal ha aprovat, a proposta de MÉS i amb el vot favorable de tots els regidors menys els del PP, que la quadribarrada "és un símbol tradicional de la identitat de Mallorca i les Illes Balears, i forma part del patrimoni simbòlic del poble de Manacor, ja que és present en el dia a dia municipal", segons figura en la proposta dels econacionalistes.

Els grups municipals, inclòs Coalició per Manacor, la formació resultant de l'enfrontament d'Antoni Pastor amb el PP, han votat a favor de la moció, que intenta "preservar de la ignonímia de la censura prèvia governamental" els llaços quadribarrats que les escoles han fet servir com a símbol de la defensa d'una educació pública en català.

La regidora Maria Bover, de l'equip de govern, no hi ha estat durant la votació. Si els serveis jurídics municipals ho avalen, s'enviarà una carta a cada escola informant de la mesura i fins i tot posant a disposició dels centres educatius l'assessorament legal necessari per aplicar-la.

El + vist

El + comentat