Vidal es compromet a accelerar "al màxim" el pla de sequera per a les Pitiüses

El conseller de Medi Ambient assegura que es revisarà el Pla Hidrològic

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assegurat, en el seu primer viatge a Eivissa, que es revisarà el Pla Hidrològic de Balears i s'ha compromès a accelerar "al màxim" el pla de sequera davant la situació extrema de les Pitiüses.

En roda de premsa, Vidal ha assenyalat que el document aprovat el 17 d'agost no inclou les mesures a adoptar en cas de situacions extremes ni tampoc valora l'estat de les masses d'aigua, entre altres aspectes, per la qual cosa l'Executiu balear revisarà el document, que tampoc preveu un pla de sequera. Aquest pla, ara inexistent, podria estar llest per a la propera temporada estival i, segons ha assenyalat, ha d'estar "articulat per tots" i comptar amb "un procés participatiu".

En la primera visita oficial a Eivissa, Vidal ha fet referència a la situació extrema que viu l'illa i ha descartat l'engegada de la dessaladora de Santa Eulària, infraestructura finalitzada des de fa anys. "Tècnicament engegar-la trigaria un mes i mig", ha apuntat Vidal, que al setembre es reunirà amb representants del Ministeri de Foment per cercar una solució a aquesta "herència enverinada", que acumula un sobrecost del 50%.

Des del Govern balear, el compromís és impulsar un consum responsable de l'aigua en una illa que fa 24 mesos que està en sequera tècnica. En aquest sentit, es prioritzarà l'ús domèstic a l'industrial mentre es desvien cabals i s'assessora tècnicament els ajuntaments en temes de depuradores i dessaladores.