El Govern diu que les places per a persones dependents han augmentat un 15%

Bauzá, acompanyat de la consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández, ha visitat la residència Oms-Sant Miquel de Palma

El Govern preveu concloure aquesta legislatura amb la creació de 305 noves places –287 es posaran en marxa enguany– per a persones amb dependència, fet que suposa un augment del 15,12% respecte de les existents en acabar el 2011, data de l'inici d'aquesta legislatura.

De les 287 noves places d'enguany, 118 seran a Mallorca, 120 a Eivissa i 49 a Menorca.

En total, hi haurà 2.322 places per a dependents en acabar el 2015, davant de les 2.017 que existien el 2011.

En aquest sentit, el president de l'Executiu balear, José Ramón Bauzá, ha ressaltat la importància dels serveis bàsics, als quals ha qualificat com "la pedra angular sobre la qual pivota l'acció d'aquest Govern", durant la visita a les instal·lacions de la residència Son Oms, al carrer Sant Miquel de Palma.

Bauzá ha recorregut el centre i ha parlat amb algunes de les persones que hi resideixen, com també amb els que van al centre de dia, que sumen 116, i s'ha interessat per la situació de la residència i dels professionals, amb els quals també ha conversat.

Ha recordat que el Govern ha destinat 100 milions d'euros a la dependència, la xifra més alta que ha rebut mai, segons ha ressaltat, a més de l'increment d'un 56% del pressupost de Serveis Socials, fins als 141.500.000 d'euros.

"Això no vol dir que estigui tot fet, al contrari, hem de continuar treballant", ha incidit Bauzá, qui ha precisat que actualment un 86% de les persones dependents estan assistides, davant les 60% de la legislatura anterior.

A final d'aquest legislatura quedarà cancel·lat el deute que existia en matèria de dependència, tant de la legislatura anterior com d'aquesta, amb el coneixement que "queda molta feina per fer", ha destacat el president de les Illes.

"És un treball que necessita tots els recursos del món", ha assenyalat Bauzá, que ha promès que "aquest Govern no deixarà de treballar per dotar d'aquests serveis totes i cadascuna de les persones".

El Govern balear té previst també concloure la legislatura amb una reducció de les llistes d'espera d'un 21%.

Bauzá ha estat acompanyat durant el seu recorregut per la residència per la consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández.

El + vist

El + comentat