SFM reobrirà el baixador de Crist Rei a Inca

Diu que hi instal·larà torns i màquines de venda, que podran començar a funcionar al juny

29 mesos després de tancar-lo i dos dies després que el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, José Ramón Orta, indicàs que encara no s'havia pres una decisió sobre el baixador de Crist Rei, el conseller de Territori, Biel Company, ha anunciat avui a Inca que es reobrirà l'accés a les andanes des d'aquesta barriada. Per fer-ho, s'invertiran 150.000 euros en la instal·lació de torns d'accés i les màquines de venda de bitllets. El baixador podrà tornar a obrir d'aquí a quatre mesos.

Els veïns de Crist Rei, on viuen un terç dels inquers, reivindiquen des de fa temps la reobertura del pas a les andanes. SFM el tancà perquè, segons argumentà aleshores, els veïns botaven i es colaven. Des del seu tancament, s'han aprovat diverses mocions per unanimitat per reclamar-ne la reobertura i s'han recollit firmes, entre d'altres accions reivindicatives.

Company era a Inca per signar un conveni de cessió de l'aparcament de la plaça Antoni Mateu a l'Ajuntament, a canvi de poder usar l'antic magatzem. Cal tenir en compte, però, que el pàrquing ja és de l'Ajuntament, que el tenia cedit a SFM. El Govern el va tancar perquè no era rendible.

El + vist

El + comentat