Publicitat
Publicitat

A punt per a la cita amb les matines i la Sibil·la

Centenars de parròquies arreu de Mallorca estan a punt per viure la tradicional celebració. El Consell de Mallorca ha editat un tríptic informatiu en què es recullen els principals aspectes històrics i artístics del cant, Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Centenars de parròquies d'arreu de Mallorca ja estan a punt per a la tradicional cita amb les matines i el cant de la Sibil·la, una cita que s'ha convertit en un dels esdeveniments més importants de la cultura mallorquina després que l'any 2010 la Unesco inclogués el cant apocalíptic en la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La valoració d'aquesta representació ha permès convertir-la en un referent universal apreciat arreu del món.

Des d'aquell moment, el Consell de Mallorca, conjuntament amb el Bisbat de Mallorca, impulsen accions per divulgar la Sibil·la. Enguany s'ha optat per editar 16.000 tríptics en els quals es recullen els principals aspectes històrics i artístics d'aquest cant. El vicepresident de la institució insular, Joan Rotger, ha estat l'encarregat de presentar-los aquest dimarts dematí a l'església de Sant Miquel. Han acompanyat Rotger la directora insular de cultura, Catalina Sureda, i el vicari general del Bisbat, Antoni Vera.

Aprofitant l'avinentesa de la presentació dels tríptics, la parròquia de Sant Miquel també ha estat l'escenari de la interpretació de la tradicional peça nadalenca a càrrec de Pilar Noguera, que serà l'encarregada de convertir-se en la profeta apocalíptica que recull la Bíblia en les matines d'Esporles.

Amb paraules del vicepresident del Consell, amb aquesta col·laboració el Govern insular "no fa sinó aplicar les directrius dictades per la UNESCO amb relació al patrimoni immaterial, en què s'estableix com a estratègia a desenvolupar la potenciació de totes aquelles polítiques orientades cap a la difusió i la revalorització d'un llegat cultural de tan gran magnitud com el cant de la Sibil·la". Cal recordar que el 2004 el Consell ja l'havia declarat Bé d'Interès Cultural.

Centenars de matines

Arreu de Mallorca se celebraran matines. Centenars d'esglésies acolliran una de les misses més sentides de l'any, encara que no a totes s'interpretarà el cant apocalíptic. Així, tal com va fer públic el Bisbat de Mallorca, hi ha diverses opcions per anar a matines. Hi ha misses abans de sopar, a l'hora de sopar i, com en el cas de Valldemossa o Sóller, després. El Bisbat anuncià alguns dels horaris.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT