Societat
Balears 25/09/2013

Arrenca el congrés d'UGT en què Lorenzo Bravo abandonarà la primera línia

L'històric Manel Pelarda i Aurelio Martínez són els dos membres del sindicat que han presentat la seva candidatura a liderar UGT. La votació clau serà demà

A. Zurimendi
1 min

PalmaLa seu palmesana d'UGT acull des de fa pocs minuts el XIII Congrés d'aquest sindicat, que resultarà històric per la partida de Lorenzo Bravo de la secretaria general.

Bravo, que ha ocupat el càrrec en les dues darreres dècades, no hi continuarà al capdavant tant per una evident qüestió de renovació interna com per motius personals de salut (que requereixen d'ell una menor intensitat en la vida professional).

L'històric Manel Pelarda i Aurelio Martínez són els dos membres del sindicat que han presentat la seva candidatura a liderar UGT. El favorit ara per ara és Manel Pelarda. Els fins ara secretari d'Acció Sindical d'UGT és un altre històric del sindicalisme mallorquí, veterà de moltes lluites socials.

D'aquesta manera, el canvi de cares no serà gaire trencador, tenint en compte que no suposaria col·locar una persona sensiblement més jove al capdavant, ni tampoc que sigui una dona (dos factors que sí que es produïren a CCOO amb l'arribada de Katiana Vicens).

En tot cas, el termini per presentar candidatures encara no s'ha tancat i podria donar-s'hi una sorpresa.

L'obertura del congrés ha estat saludada per dirigents de formacions d'esquerres com Pilar Costa i Cosme Bonet (PSIB), David Abril (MÉS), Manel Carmona (Esquerra Unida) i Joan Lladó (Esquerra Republicana). També hi han comparegut el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el lider d'Unió de Pagesos, Biel Torrens.

stats