POLÍTICA MUNICIPAL

L’esquerra s’integra en Gent per Sineu

La nova formació aplega gent d'Esquerra Republicana, de Sineuers Independents i d'altres organitzacions socials

Prop de tres-centes persones assistiren a la presentació del nou partit assembleari i d’esquerres Gent per Sineu, que coordina Magdalena Genovart. La nova formació “aplega gent d’Esquerra Republicana, de Sineuers Independents i d’altres organitzacions socials, culturals o esportives del poble que tenen en comú una visió política progressista, sobiranista i ecologista”, explicaren els impulsors del projecte durant la presentació de dissabte horabaixa.

De moment, però, Gent per Sineu no ha decidit qui concorrerà com a cap de llista a les properes eleccions. I és que, segons anunciaren a l’acte, la llista electoral i els candidats es donaran a conèixer el setembre.

Segons explicaren des de la nova formació, “després de les eleccions que tornaren a donar el govern local a la dreta, trobàrem que calia fer una renovació”. Fou llavors quan membres del progressisme i sobiranisme sineuers començaren a plantejar una possible coalició d’esquerres a Sineu. Així, el maig del 2013, les assemblees de l’agrupació d’electors Sineuers Independents i de la secció local d’Esquerra Republicana decidiren no presentar-se separades a les properes eleccions. Els independents es dissolien i Esquerra mantenia la secció local, tot i que els seus membres es presentaran a les eleccions formant part de la llista electoral de Gent per Sineu. Tot i això, “molts dels membres de la nova formació no havien estat mai implicats directament amb cap partit”, i és que un dels objectius fundacionals de Gent per Sineu és la d’integrar sineuers militants o simpatitzants d’altres col·lectius, com ara associacions culturals o esportives.

La formació tindrà un funcionament assembleari “obert i proper al poble, amb una ‘permanent’ que funcionarà com un òrgan de direcció entre les assemblees i vuit comissions de feina que tractaran diferents àrees com medi ambient, hisenda, cultura, economia, turisme o acció social.

La presentació de Gent per Sineu i el sopar posterior varen omplir la placeta de Sant Marc i, a banda dels veïns del poble, també hi acudiren membres d’altres formacions com Alternativa per Pollença i Plataforma Alternativa per al Municipi de Santanyí, que han posat en marxa iniciatives similars a la del nou partit sineuer en altres pobles.

Més continguts de

El + vist

El + comentat