Societat 25/01/2012

Comença el 080 amb els dissenyadors dividits davant el nou format

El certamen ha obert les portes a marques comercials i a empreses del sector tèxtil català amb la voluntat de tenir més ressò

Thaïs Gutiérrez
1 min
Model masculí del dissenyador Juan Antonio Ávalos a la passada edició del 080 i una model amb un disseny de Montse Liarte, que avui  presetnarà la seva nova col·lecció per la temporada que ve a la passarel·la barcelonina.

BarcelonaEl glamur no és incompatible amb la polèmica. Ho demostra la passarel·la 080 que comença avui la seva novena edició amb una fórmula renovada que no acaba d'agradar a tothom.

La cita, que va néixer amb la voluntat de promocionar joves talents, trenca amb aquest esquema i enguany acull algunes firmes consagrades de la moda catalana, com Mango (que desfila per segon any) o Desigual (que debuta a la passarel·la). A més, s'han obert les portes del certamen a empreses del Clúster Tèxtil i Moda, com Punto Blanco, Escorpion o Mescalino, una decisió que ha aixecat polèmica perquè alguns dissenyadors consideren que es desvirtua l'esperit inicial del 080.

La dissenyadora catalana Miriam Ponsa és una de les veus crítiques i lamenta que la Generalitat hagi apostat massa per la indústria i poc per la moda en aquesta edició del certamen. D'altra banda, el dissenyador Josep Abril s'hi mostra a favor, i creu que el sector de la moda ha d'unir esforços, especialment quan es tracta d'una passarel·la que s'organitza amb diners públics.

Per llegir tot l'article a l'Ara Premium, feu click aquí.

stats