101 gossos en 17 gàbies: denuncien un home per tenir un criador il·legal a Rubí

Molts dels animals no disposaven d'aixopluc i estaven envoltats pels seus propis excrements

No eren dàlmates, però els Mossos d'Esquadra en van comptar 101: són els gossos que un veí de Rubí de 53 anys tenia de manera il·legal i en condicions deplorables en una finca de la zona.

L'home, que ha estat denunciat pels Mossos, els venia a través d'internet. Eren, sobretot, animals de raça petita: bichon maltès, Chihuahua, minipinscher, terrier de Yorkshire, terrier de Jack Russell, Pomerania i també un terrier de Staffordshire americà.

Els 101 gossos estaven repartits en 17 gàbies, moltes, sense aixopluc. A més, en la majoria de casos els animals estaven envoltats dels seus propis excrements.

Un veí va alertar els Mossos

La investigació va començar el 16 de desembre arran de la denúncia d’un particular que alertava de l’existència d’un criador que no estava legalitzat. En comprovar els fets, els Mossos van denunciar el criador per nucli zoològic il·legal, tinença de gos potencialment perillós sense llicència (el terrier de Staffordshire americà), per no censar els animals, per exercir una activitat econòmica no comunicada i per realitzar obres en terreny no urbanitzable.
 

Més continguts de